Exista oare tinerete fara batranete? Daca n-ar fi, atunci nu s-ar povesti, as spune. Pe drept vorbind, in aceasta intrebare chiar exista un sambure de adevar! Un stil de viata sanatos poate avea proprietatile unui elixir al tineretii daca il “administrezi” cu perseverenta. Asa spun specialistii, dar si practica.
Pe cuvant! Niciun remediu anti-imbatranire nu funcioneaza mai bine deca un stil de viata sanatos. Si aici am zeci de argumente ca sa te conving. Nu-ti ramane decat sa le aplici si vei fi uimita de efecte.
Organismul tau chiar asteapta sa il rasfeti cum se cuvine! Iata cat de simplu este!
Nu mai este demult un mit ca optimismul poate avea efecte miraculoase asupra organismului. Psihologii americani sunt de parere ca in momentul in care gandim pozitiv si facem un act de binevointa, organismul nostru elibereaza in corp un hormon numit oxitocina, pe scurt, o substanta care ajuta creierul sa fie “dependent” de sentimente bune precum generozitatea, atasamentul, empatia si sa-si recapete echilibrul. Doar asa putem fi mai puternici in fata stresului cotidian, un inamic care ne poate narui starea de sanatate.
Doi litri de apa pe zi, mai ales in sezonul cald sunt imperios necesari. Acestia ajuta la prevenirea ridurilor, cearcanelor si imperfectiunilor de la nivelul pielii (in proportie de 50%, pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor din corp, vinovate pentru aparitia cosurilor de pe ten si decolteu). In plus, o hidratare corepunzatoare ajuta corpul sa functioneze in parametri optimi.
Expertii de la o universitate italiana au realizat un studiu ce a relevant un lucru fantastic. Fructele cu pulpa suculenta te pot hidrata chiar mai bine decat bauturile specifice sportivilor de performanta. Gratie continutului crescut de apa, bogat in vitamine si saruri hidratante te ajuta sa te pastrezi in forma, mai ales in aceasta perioada calda a anului.
Si inca ceva! Fructele de culoare rosie (ciresele, pepenele rosu, capsunele) te protejeaza de ultraviolete datorita licopenului, vitaminei C si beta carotenului pe care il contin aceste fructe zemoase.
Nu ai pofta de viata? Muzica iti poate imbunatati starea de spirit. Ba mai mult, ea creste puterea de concentrare (sa nu uitam de faptul ca medicii chirurgi opereaza aproape intotdeauna acompaniati de acordurile muzicii clasice).
Meloterapia, pe scurt, terapia cu muzica, destinde psihicul si pulseaza in concordanta cu ritmul nostru biologic. Nu de putine ori, cercetatorii de la prestigioasele universitati din Europa si de peste Ocean au afirmat ca organismul functioneaza asemenea unei orchestre.
Daca pulsatiile inimii, viteza de circulatie a sangelui si vibratiile celulelor sunt perturbate de un stil de viata alert, atunci ritmul interior este afectat. Odata cu acest dezechilibru, poti intra intr-un cerc vicios, stari de nervozitate, oboseala, stres prelungit, asadar scaderea tonusului si aparitia bolilor declansate pe fond de stres (colon iritabil, boli cardiovasculare, cerebrale etc.)
Poate ca ai auzit de zeci de ori acest indemn. Sunt aici sa-ti intaresc credintele, sa te sustin. O alimentatie bazata pe fructe si legume de sezon (si nu numai…), proaspete (de pilda, cum sunt cele bogate in continut de magneziu: spanacul, varza, avocado, bananele, ierburile aromatice etc.), evitarea excesului de sare si de grasimi nocive si 20 de minute zilnice de miscare (mergi cu bicileta sau plimba-te, pur si simplu, in parc), toate-ti imbunatatesc imunitatea si functionalitatea organismlui.