Englezii se enerveaza, in medie, de 4 ori pe zi, fiind urmati de italieni (3,5 ori pe zi), francezi (3 ori pe zi), spanioli (2,8 ori pe zi) si germani (2,4 ori pe zi). La polul opus – danezii care se enerveaza o data la fiecare 10 zile. Cifrele apar intr-un studiu realizat pe un esantion de peste 6.000 de persoane pentru postul privat britanic G.O.L.D.
Motivele de suparare difera de la o tara la alta. In Marea Britanie, nerespectarea randului irita in cel mai inalt grad 48% din persoanele chestionate. Francezii au citat ca principal motiv de enervare sunt alimentele lipsite de gust si serviciile proaste din restaurante.
In schimb, italienii s-au declarat extrem de enervati de soferii care nu respecta regulile. Principalul motiv pentru care un scandinav isi pierde stapanirea de sine este reprezentat de glumele proaste facute la adresa tarii sale.
Gena razboinicilor
Baietii care prezinta o anumita mutatie a genei monoaminoxidaza A (MAOA), denumita si „gena razboinicilor”, sunt predispusi sa se alature bandelor de cartier si sa foloseasca armele, devenind extrem de violenti, potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea de Stat din Florida.
Aceasta asociere este valabila doar in cazul baietilor, informeaza sciencedaily.com. Fetele care prezinta aceeasi mutatie a genei MAOA par sa fie mult mai rezistente la potentialele efecte violente pe care aceasta variatie genetica le imprima asupra comportamentului adolescentilor.
Socializarea in timpurile noastre
Timpul petrecut de internautii americani pe retelele de socializare si bloguri s-a dublat in ultimul an, comparativ cu perioada precedenta, cea mai populara retea fiind Facebook, potrivit unui studiu al Nielsen Online, informeaza Reuters. Numarul de minute petrecute in retelele de socializare a crescut cu 83% in aprilie 2009, fata de aprilie 2008.
Iar Facebook are in prezent mai mult de 200 de milioane de membri activi, inclusiv papa Benedict al XVI-lea are propria sa pagina in retea. Numarul total de minute petrecute pe Facebook a crescut semnificativ, ajungand la 13,9 miliarde in luna aprilie a acestui an, de la 1,7 miliarde in aprilie anul trecut. .