De ce jignim cu ușurință și cum ne putem ține în frâu emoțiile negative

  • Publicat:
De ce jignim cu ușurință și cum ne putem ține în frâu emoțiile negative
Sursa foto: shutterstock

Din păcate, tot mai multe certuri lasă urme adânci în relațiile din ziua de azi. Explicația? Oamenii au devenit mai puțin răbdători, mai temperamentali, se lasă ghidați de emoțiile distructive și reacționează la impuls.

De ce ajungem să ne jignim?

Potrivit experților, ajungem să jignim din două motive: fie ne confruntăm cu anumite tulburări (depresie, anxietate, tulburare bipolară, schizofrenie, borderline, tulburare narcisică, etc), care ne pot determina să vorbim mai urât decât este cazul, fie ne confruntăm cu traume nerezolvate (copilărie, experiențe ale vieții ce ne-au uzat, etc).

Ce putem face pentru a nu mai ajunge în situația de a ne spune lucruri care dor?

În primul rând, ar trebui să IDENTIFICĂM cauza exactă. În acest sens, putem apela la un specialist (medic, terapeut). Spun asta, pentru că mulți nu sunt nici măcar conștienți de faptul că se confruntă cu o tulburare psihică și că au o problemă reală.

Soluționarea traumelor, dar și a tulburărilor de natură psihică ne pot ajuta să ne cunoaștem mai bine, să ne depășim „problemele” pentru a redescoperi un mod de comunicare corect și eficient cu ceilalți.

În cazurile mai puțin complexe, pe lângă lucrul cu un terapeut, mai pot ajuta și următoarele:

SPORTUL

Mișcarea ne poate ajuta să ne descărcăm și să ne eliberăm de toate emoțiile negative, dar și să ne încărcăm cu energie bună. Pont? Boxul sporește încrederea de sine, timp în care cursurile de dans te ajută să îți controlezi mai bine corpul.

YOGA

Yoga, exercițiile de respirație, cele de relaxarea – toate acestea ne pot ajută să ne reechilibrăm emoțional și fizic.

PLIMBĂRILE ÎN AER LIBER

Plimbările îndelungi în parc ne pot ajută și acestea și să recăpătam echilibrul.

BISERICA

Preotul sau duhovnicul pot fi soluții extraordinare pentru sufletele suferinde. În multe dintre cazuri, mergând la biserica, te poți redescoperi pe tine.

Concluzionând

Dacă și tu te confrunți cu pusee de furie, consultă un specialist. Mergi la terapie atât cât este nevoie. De asemenea, discuțiile cu un duhovnic, hobby-urile sau sportul s-a dovedit a fi extrem de benefice și acestea în tratarea multor probleme emoționale.

Citește și: 6 semne că e timpul să te desparți de partenerul tău. Dacă s-a ajuns la asta, e clar că nu mai aveți niciun viitor împreună

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult