Ești sleită de puteri? Ai grijă la ”căpușele energetice” din jurul tău. Uneori pot fi și din familie!

Tu cât de des te gândești cum îți împarți energia?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ești sleită de puteri? Ai grijă la ”căpușele energetice” din jurul tău. Uneori pot fi și din familie!
Cosmina Grigore, coach, foto: arhivă

Iar a trecut o zi și ți se pare că nu ai făcut nimic? Și deși nu ai făcut nimic, te simți sleită de puteri… Cumva, ai încercat să împaci și capra și varza cum se spune, dar nu și lista ta de obiective sau lista ta de plăceri. Ești stăpânul propriei tale energii sau o dai la alții fără să realizezi? Unele persoane sunt înconjurate de așa zișii vampiri energetici sau căpușe energetice și doar absorb energia celor din jur. Alții, cu bună voință impart din energia lor bună, însă nu știu să pună pe primul loc propriile interese.

”Am înțeles că – atunci când vine vorba de energia noastră – indiferent de statutul nostru sau cantitatea de bani pe care o avem în conturi, putem folosi energia în interesul nostru, o putem risipi sau nu suntem în poziția de a produce energie și ne hrănim cu energia altora. De exemplu, poate ați întâlnit sau chiar sunteți fără să realizați:căpușe energetice”. Aceste persoane într-un anume moment  nu știu să-și producă singuri energia, sunt bine înfipți în starea de victimă și sug cu nesaț energia celorlalți”, explică Cosmina Grigore, coach.

Câștigător la risipit energie – cel se focusează pe alții și uită de propria persoană

Cu siguranță știți câteva persoane bune la suflet. Care încearcă de dimineață până seara să ajute semenii. ”O situație de management al energiei am putea-o încadra la ”sclavi energetici. Adică cei care produc energie (bună), dar o dau celorlați cu ușurință din cauze diferite. Sunt prizonieri ai propriilor pattern-uri și le este frică inclusiv de propria eliberare – „dar cum să fac eu așa ceva?” a mai explicat coah-ul.

Unii au grijă și de ei, dar nu suficient

O altă situație în care se află persoanele care nu știu să își managerieze energia într-un mod echilibrat este cea în care se încearcă și să se atingă propriile obiective și să ajute pe alții, dar la sfârșitul zilei nimeni nu este satisfăcut cu adevărat. ”Clasa muncitoare energetică – nici călare, nici pe jos. Produc energie, o dau altora, dar au învățat să-și păstreze ceva și pentru ei. Mai de-o vacanță, mai de un masaj. „Cât să nu zici că n-ai făcut ceva și pentru tine”. Cu toate astea, nu sunt ei stăpâni pe energia lor” a mai adăugat Cosmina Grigore.

Cine nu simte oboseală? Acela a învățat cum să dozeze energia spre obiectivele lui înalte

Conștientizând că energia este o resursă valoroasă și trebuie manageriată, se poate ajunge pe următoarele trepte. Iată cum le-a clasificat coach-ul. ”Antreprenoriat energetic: ești stăpân pe energia pe care o produci, dar consumi mult din ea pentru a-ți construi visele. Dacă nu ești atent, devii lejer clasa energetică muncitoare.Cea mai privilegiată categorie de oameni este cea a persoanelor ce pare că nu obosesc. În plus, toate le merg din plin. ”Bogătan energetic – ai învățat să acumulezi energie, știi să navighezi cu grație planul dual astfel încât să nu consumi/pierzi energie inutil. Joci în planul posibil și potențial și știi să fii recunoscător pentru planul predictibil. Totul curge ușor în viața ta, iar sentimentul de oboseală îți este strain” a  mai adăugat Cosmina Grigore.

Cosmina Grigore, foto arhivă
Energia vitală trebuie prioritizată, foto arhivă Cosmina Grigore
Urmărește CSID.ro pe Google News
Cosmina Grigore - Life coach
Cosmina Oana Grigore este life coach integrativ și primul coach pentru pacienții diagnosticați cu cancer, din România. După ce și-a schimbat radical dieta în urmă diagnosticării cu cancer în 2013, s-a certificat ca Technician Nutriționist, iar apoi a făcut o mulțime de cursuri în diferite ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Bunătatea: când e bine să fii bun
Bunătatea: când e bine să fii bun