Excesul de SMS-uri e semn rau

Persoanele care trimit in exces SMS-uri si e-mail-uri sufera de o forma de tulburare mintala, trage concluzia un studiu australian. Exista 4 simptome ale acestei dependente: sentimentul de frustrare care apare daca un computer nu poate fi accesat, nevoia de timp suplimentar de utilizare a acestuia, nevoia de echipamente cat mai performante si experimentarea unor repercusiuni negative ale acestei dependente in toate domeniile vietii.
  • Publicat:
Excesul de SMS-uri e semn rau
Excesul de SMS-uri e semn rau

Persoanele care trimit in exces SMS-uri si e-mail-uri sufera de o forma de tulburare mintala, trage concluzia un studiu australian. Exista 4 simptome ale acestei dependente: sentimentul de frustrare care apare daca un computer nu poate fi accesat, nevoia de timp suplimentar de utilizare a acestuia, nevoia de echipamente cat mai performante si experimentarea unor repercusiuni negative ale acestei dependente in toate domeniile vietii. Si SMS-urile au fost incluse in aceeasi categorie din cauza accidentelor rutiere provocate de faptul ca soferii tasteaza mesaje pe telefonul mobil, hartuirii prin intermediul SMS-urilor si repercusiunilor mesajelor din punct de vedere social, educational si profesional.

Cat de inalta e gelozia?
 

Gelozia este invers proportionala cu inaltimea, la barbati: cu cât sunt mai inalti cu atât sunt mai putin gelosi, in timp ce femeile de inaltime medie sunt cel mai putin geloase, spun cativa cercetatori din Olanda si Spania. In cazul barbatilor, inaltimea este direct asociata cu atractia, puterea si succesul in dragoste. Iar femeile de talie medie sunt avantajate in ceea ce priveste sanatatea, fertilitatea si popularitatea in rândul barbatilor, potrivit studiilor anterioare asupra conservarii speciei. Totusi, când se confrunta cu rivale superioare (fizic sau social), femeile de talie medie pot deveni mult mai geloase decât semenele lor.

Iar voua, copiii mei, va las fericirea

Fericirea nu poate fi cumparata, insa se pare ca poate fi mostenita, a descoperit o echipa de cercetatori britanici si australieni. Studiul, care a cuprins aproape 1.000 de perechi de gemeni identici si neidentici, a descoperit ca exista gene care controleaza trasaturile de personalitate responsabile de fericirea indivizilor, in vreme ce factori precum relatiile cu ceilalti oameni, sanatatea si cariera sunt responsabile de restul bunastarii unei persoane. Oamenii care mostenesc trasaturi de personalitate pozitive ar putea, in concluzie, sa aiba o „rezerva” de fericire cu ajutorul careia sa se echilibreze in perioadele stresante.

Foto: NORTHFOTO

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sanatatea mentala o problema cotidiana?
Sanatatea mentala o problema cotidiana?