La baza unei vieți armonioase stau gândirea pozitivă, dar și iertarea. De ce să ierți pe tine și pe cei care te-au făcut să suferi? Cum să gândești pozitiv? La aceste întrebări a răspuns Gina Veveriță, Master Trainer de NLP, Time Line Therapy®, Trainer Hipnoterapie si Coaching.
Gina Veveriță a studiat timp de 7 ani la școala Tad James Co, din Las Vegas, SUA și are o experiență de peste 10 de ani în care aplică NLP la nivel internațional. Este certificată Master Trainer în NLP și Trainer TLT, Coaching și Hipnoză, este life și business coach, a călătorit în lumea întreagă și are o cunoaștere vastă a comportamentelor din diferite culturi este pasionată de șah, a practicat acest sport timp de 20 ani în competiții internaționale.
CSÎD: Cum să ne iertăm pe noi înșine pentru ceea ce am greșit noi față de noi? Sau poate pentru ce au greșit alții și noi ne-am învinovățit?
Gina Veveriță: În primul rând , să accepți că ai făcut tot ce ai știut tu mai bine cu resursele pe care le-ai avut la dispoziție în acel moment. Să te gândești și să analizezi situația, întrebându-te care a fost intenția pozitivă din spatele acelui gest, comportament.
CSÎD: Intenția pozitivă?
Gina Veveriță: Pentru că întotdeauna, chiar așa, întotdeauna, există o intenție pozitivă pentru care oamenii fac ceea ce fac.
CSÎD: Există exerciții speciale pentru iertare?
Gina Veveriță: Terapia iertării Ho’oponopono, din învățătura Huna e un proces miraculos de iertare a ta și a celorlalți.
CSÎD: Cum să trecem cu capul sus peste evenimentele grele?
Gina Veveriță: Acceptându-le ca făcând parte din viață.
CSÎD: Ce este gândirea pozitivă?
Gina Veveriță: Gândirea orientată spre soluții, e cea care te ajută să analizezi o problemă din afară nu din exteriorul ei. Uneori gândirea pozitivă e o alegere care te poate conduce la a ignora sau nega o situație. Așadar, conștientizarea stării sau situației în care te afli este un prim pas în dezvoltarea unei gândiri orientate pe soluții. Mie îmi place să spun că timpul nu rezolvă probleme, doar le acumulează.
CSÎD: Cum să rămânem pozitivi și încrezători, totuși viața ne încearcă uneori dureros?
Gina Veveriță: „Succesul constă în trecerea de la eșec la eșec fără pierderea entuziasmului”spunea Winston Churchill. Gândire orientată pe soluții, concentrarea atenției pe obiectiv, pe scop, eliminarea fricii, luarea deciziilor bazate pe încredere, nu cu frică, informare, discernământ în filtrarea informației, obținerea competenței.