Societatea în care trăim are un ritm rapid. Căci trăim în epoca ”instant”. Însă, suntem construiți să funcționăm optim pe termen lung după un ritm normal. Și de aici apar conflicte. Și conflicte interioare și conflicte exterioare. Căci nu mai avem răbdare cu timpul. Sau timpul nu mai are răbdare cu noi? ”Majoritatea oamenilor pe care i-am cunoscut de-a lungul întregii mele vieți își construiesc stilul de viață dintr-un conflict interior. Vor și să fie relaxați și să muncească mult ca să obțină tot ce cred că-și doresc. Vor și să fie grași/slabi și să nu le pese de mâncare” explică Cosmina Grigore, coach.
Cumva am pierdut răbdarea, am pierdut interesul de a avea răbdare, de a învăța, de a greși, de a renunța, de a o lua de la capăt. Prețul: liniștea interioară. ”Unii vor și să aibă o relație la superlativ și să nu-și bată capul cu ifosele partenerului. Vor și să știe cum se face și să nu învețe. Acest conflict interior generează anxietate, nemulțumire (de sine), sentimentul că lipsește mereu ceva, că „altuia sigur îi e mai ușor”, frica de viitor, îmbătrânire prematură și multe altele” a mai explicat Cosmina Grigore.
Deși avem ideea unei vieți fericite nonstop, viața înseamnă în primul rând evoluție. Și accesarea unor noi variante ale noastre, noi variante ale fericirii. Iată un exercițiu la care să răspunzi cu sinceritate. ”Să presupunem că ai ieși prima dată la întâlnire cu Viața. Și la restaurant începi să-i spui: „ce grea ești”, „Ești nedreaptă”, „ești de neînțeles”, „ești o luptă continuă”, „nu te mai suport”, „iar tre’ să mă trezesc alături de tine și s-o iau de la capăt”, etc. Ei bine, care crezi că ar fi șansele ca Viața să-ți dea tot ce îți dorești? Tu ai vrea să dăruiești tot ce ai mai bun celui căruia te respinge?” a mai continuat coach-ul.
Stilul de viață și modul în care îl construim spune TOTUL despre noi. Care e nivelul de conștiință, de evoluție, de conexiune cu natura, cu ceilalți. Care este nivelul nostru real de (self)leadership, capacitatea noastra de a discerne, nivelul de încredere, curaj și răbdare etc.
”Totul începe cu STUDIUL DE SINE. Studiază-te pe tine. Nu pe ceilalți pe Instagram. Stai de vorbă cu tine. Observă ce scoți pe gură. Ce rumegi în minte. Ce discrepanță este între ce gândești, simți, spui și faci. Antrenează-ți mintea. Cultiva-ți un nou fel de a fi. Imaginează-ți o nouă versiune a ta posibilă. Fă-o să devină realitate!” a mai explicat Cosmina Grigore.