Dacă 2013 nu a fost anul hotărâtor pentru a începe o viaţă ca la carte din punct de vedere al alimentaţiei, sportului, odihnei, relaxării cu siguranţă, 2014 vă va purta noroc.
Am cules trend-uri în materie de stil de viaţă sănătos din lumea întreagă. Un an inspirat şi sănătos să aveţi!
Bye, bye bacon!
Ne aşteaptă dimineţi pline de vitamine atunci când dormim în hoteluri. Cel puţin pe turiştii din 1.300 de hoteluri americane asta îi aşteaptă. Bucătarii şefi din Asociaţia Naţională a Restaurantelor au hotărât să excludă baconul de la micul dejun. Va fi înlocuit cu variante mai light: legume, ouă, şuncă şi brânză slabe, fructe. Însă evident, contează şi cantităţile din farfurii, nu doar conţinutul! În plus, acasă nu ne controlează nimeni.
Pe lângă casă
Tot mai mulţi locuitori ai planetei s-au decis să renunţe la alimentele importate de peste mări şi ţări şi să pună în farfurii carne, peşte, legume, fructe, ouă, condimente din surse cât mai apropiate de casă. Oare vor avea mai puţin succes sparanghelul din Peru, morcovii din Turcia, strugurii din Grecia?
Spa în familie
Obiceiurile bune se învaţă de la fragede vârste şi din familie. În 2014 vă puteţi programa o vacanţă la spa pentru toată familia. Au apărut tot mai multe astfel de centre menite să cucerească de la mic la mare. Centrele spa au cluburi pentru copii şi servicii de babysitting. Se serveşte hrană completă din punct de vedere nutriţional, adaptată fiecărei categorii de vârste şi se practică sporturi pentru copii şi adulţi. Acestea pe lângă clasicele activităţi şi terapii dintr-un spa. Apropo de spa-uri, sunt în vogă spa-urile în aer liber.
Meditaţia este noua yoga
Nu, nu apune era yogăi, ci câştigă teren meditaţia. Este momentul să medităm. Aşa vom avea un sistem imunitar mai puternic, o memorie ageră, vom scăpa de emotivitate, ne vom împăca cu noi înşine şi vom ţine depresia departe. Tipul de meditaţie pe val este “mindfulness” – adepţii săi se concentrează pe trăirea prezentului.
Călători căutători ai stării de bine
Există semeni pasionaţi de călătorii, există semeni pasionaţi de tot ceea ce ţine de “mens sana in corpora sana”. Există şi călători ce caută să-şi recupereze ori să-şi menţină starea de sănătate apelând la metode străvechi aparţinând altor popoare, altor continente, altor culturi. Evident pentru cei interesaţi există şi agenţii ce personalizează fiecare excursie în funcţie de tratamentele medicale urmărite şi tipul de medicină.
Sporturi hot
Pilates, Zumba rămân în topul preferinţelor însă sunt asezonate cu sporturi precum yoga pe placa de surf, ciclism sub apă, antrenamente de mare intensitate precum CrossFit (combină aerobic, gimnastică, greutăţi olimpice; îmbunătăţeşte forţa musculară, flexibilitatea şi rezistenţa cardio-respiratorie); P90X (un program complet de fitness acasă de 90 de zile ce include antrenamente intense ce folosesc rezistenţa şi greutatea corporală, cardio, abdomen, arte marţiale, yoga, plan nutriţional, calendar şi fitness).
Tablete pentru medici
Medicina nu este ca în filme şi cu siguranţă nu va fi niciodată. Însă se modernizează pe zi ce trece. În curând, catastifele grele vor fi înlocuite cu tabletele electronice. Companiile Apple şi Google au conceput tablete ce respectă criteriile impuse pentru utilizarea în cabinete: Ipad Mini şi Nexus 7. Aşteptăm momentul şi efectele benefice şi în România.
Femeile Indie
În America trăiesc mai multe femei necăsătorite, concentrate pe carieră decât mame. Au peste 27 de ani. Această categorie este numită de specialişti “IndieWoman”. Acestea sunt focusate pe carieră şi nu au o problemă să lucreze peste program ori să iasă în oraş târziu, se gândesc că este mai uşor să-şi construiască cariera, relaţii sociale dacă nu au obligaţii. Totodată, a nu fi într-o relaţie nu înseamnă a fi complet singură.