Munca în regim hibrid a devenit o normalitate în ultimii ani și este caracterizată de o serie de particularități. Mulți adoră acest sistem de lucru, însă sunt și angajați care resimt dezavantajele muncii de tip hibrid.
Cele mai importante avantaje ale acestui mod de lucru sunt:
Pe de altă parte, printre provocările muncii de tip hibrid se numără și:
În primul rând, stabilirea unor întâlniri face-to-face cu echipa trebuie să existe în mod regulat.
Este necesar ca munca hibrid să fie „stimulată” cu întâlnirile în persoană, la care este important să participe toată lumea.
Chiar dacă ședințele online au devenit atât de obișnuite, nimic nu poate înlocui interacțiunea umană, care creează coeziune și aduce rezultate.
Tocmai pentru că cu toții avem sarcini atent trasate, este important ca oamenii să se întâlnească când și când, să își verbalizeze realizările, dar și obstacolele și piedicile cu care se confruntă. Dacă nu se întâmplă acest lucru, în caz contrar, ei pot acumula frustrări care în timp să ducă la erodarea echipei.
Munca în regim hibrid poate aduce cu sine mari beneficii și satisfacții și poate crește productivitatea întregii echipe și performanța, cu condiția ca oamenii să rămână conectați.
Așadar, a crea un sentiment de apartenență este crucial pentru ca mediul de lucru hibrid să nu devină unul toxic și anost.