Specialiştii cred că omul poate fi util la serviciu doar opt ore şi că nu trebuie să uite niciodată că are o viaţă personală şi nevoie de odihnă. În opinia psihoterapeutului Constantin Cornea, o altă cale aleasă poate duce la depresie. 8 ore somn, 8 ore serviciu şi 8 ore pentru activităţi sociale. Aceasta este ecuaţia cea mai grea, dar care poate oferi cele mai mari satisfacţii.
O persoană care nu doarme îndeajuns nu poate fi utilă 100%. Odihna reface creierul şi trupul, vă oferă posibilitatea să vă bucuraţi de viaţă şi să faceţi faţă serviciului.
„Niciun om nu poate munci productiv mai mult de 8 ore, pentru că serviciul trebuie privit doar din prisma productivităţii, nu a eroismului, cine şi cum rezistă cel mai mult. De aceea, capacitatea de lucru poate fi maximizată doar în cele 8 ore. Dacă staţi mai mult, înseamnă că sunteţi împovărat de muncă, deci aveţi nevoie de colegi. Dacă 8 ore nu sunt îndeajuns, atunci trebuie să vedeţi unde este problema şi să încercaţi să o rezolvaţi. Ori aveţi un şef care vine la prânz şi nu are chef până seara să plece acasă, ori aveţi probleme de care vreţi să vă ascundeţi şi încercaţi să vă cufundaţi în muncă”, precizează psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.
În opinia specialiştilor, activităţile sociale nu trebuie să lipească. Indiferent dacă vorbim de sport, întâlniri cu prietenii, activităţi culturale, plimbat în parc, luat masa, relaxarea are nevoie de o perioadă de timp acceptabilă.
“Trăim într-o societate în care totul se petrece pe repede înainte, în dorinţa de atingere a succesului. Astfel, şcoala nu mai reprezintă o instituţie de cultură, ci doar o etapă obligatorie ce poate şi trebuie cumva păcălită. Facultatea nu etalează ce este mai bun în societate, individul se perfecţionează într-un domeniu anume, iar licenţa este doar de formă. De aceea, individul ajunge să se angajeze fără să aibă un grad de cultură şi educaţie adecvat, fără să creadă în valorile familiei şi societăţii adevărate, dar îşi doreşte să se îmbogăţească repede, iar pentru asta este în stare să facă orice”, mai spune Constantin Cornea.
Citeşte continuarea pe Gândul.info.