Relaxează-te cu medicina energetică!

Am căutat dintotdeauna metode simple şi rapide de energizare şi, recent, le-am descoperit într-un ghid de medicină energetică. Am schimbat analgezicele cu exerciţii uşoare , am mai învăţat câte ceva despre meridianele energetice şi, de când le practic zilnic – câte 5 minute – am mai multă vitalitate, mă simt bine şi, parcă, mă concentrez mai uşor.
  • Publicat:
Relaxează-te cu medicina energetică!

Am căutat dintotdeauna metode simple şi rapide de energizare şi, recent, le-am descoperit într-un ghid de medicină energetică.

Am schimbat analgezicele cu exerciţii uşoare , am mai învăţat câte ceva despre meridianele energetice şi, de când le practic zilnic – câte 5 minute – am mai multă vitalitate, mă simt bine şi, parcă, mă concentrez mai uşor.

Am învăţat de ceva vreme anumite tehnici care mă ajută să alung stresul, fie că e vorba de o situaţie tensionată sau de o perioadă mai lungă în care mă simt copleşită de experienţele ce-mi sunt oferite în viaţă.

De la tehnici simple de respiraţie care mă calmează instant, la exerciţii mai complexe citite şi adunate de prin tot felul de cărţi de dezvoltare personală, am experimentat o mulţime de exerciţii de relaxare. Însă, nu le aveam pe toate strânse la un loc.

Până am găsit acest Mic ghid de medicină energetică, o lectură uşoară, în care am găsit exerciţii care te ajută să eliberezi furia, stresul, să îţi limpezeşti mintea, să te concentrezi, să te găseşti pe tine. E o cărticică în care am găsit metode simple pentru a mă energiza şi pentru a-mi găsi acea stare de bine.

Ce este medicina energetică?

Formula lui Einstein Eămc2 se reduce la o idee simplă: totul este energie: energie fluidă (pe care o numim în mod normal “energie”) şi energie solidă (materia). Pentru mine a fost fascinant să realizez că totul, în natură, se încadrează într-o categorie sau alta. Că această forţă vitală (chi, prana sau pur şi simplu, energie) este combustibilul vieţii. Or, în medicina energetică, energia este medicamentul.

Cu ajutorul ei, forţa vitală dobândită la naştere poate fi valorificată astfel încât să vindece bolile, să readucă echilibrul în organism, să ofere vitalitate şi o stare de bine. Am învăţat că aşa cum există medicamente eliberate în farmacii, există şi “medicamente energetice”. Adică exerciţii ce îşi au originea în practicile străvechi de vindecare (yoga, qi qong, shiatsu sau acupunctura). Termenul de medicină energetică se foloseşte din anii ’80 şi a devenit populară, fiind menţionată frecvent în emisiunile The Oprah Winfrey Show şi Dr. Oz Show.

Mai bine previi, decât să tratezi

Am avut o perioadă când pentru cea mai mică durere înghiţeam un analgezic şi pentru orice stare de slăbiciune luam vitamine. Însă când au început problemele cu stomacul şi cele cu ficatul, am început să caut şi alte variante pentru a mă simţi bine. Aşa am descoperit că pot alunga durerile sau stările de oboseală cu ajutorul a câtorva exerciţii simple. Tocmai pentru că problemele mele de sănătate nu erau grave şi mi-a fost uşor să previn agravarea lor. Cred, însă, că şi cei cu boli cronice pot încerca aceste exerciţii, ca o terapie adjuvantă, nu ca una care să înlocuiască medicaţia alopată.

Cum începi

Nu e nevoie de instrumente speciale sau de echipamente sofisticate, ci doar de timp, puţină voinţă şi dorinţa de a fi sănătos. Ghidul este creat în aşa fel încât chiar dacă nu ai mai făcut astfel de exerciţii, datorită imaginilor şi explicaţiilor clare, vei putea să le faci. Există metode pentru probleme specifice (concentrare, memorie, eliberarea stresului) dar şi un program zilnic de vitalizare. Veţi putea descoperi tehnici de ameliorare a dezechilibrelor hormonale care cauzează bufeurile, tulburăile de somn sau anxietatea, dar veţi găsi şi exerciţii simple care combat afecţiunile de zi cu zi (dureri de cap sau hipertensiune).

Mic ghid de medicină energetică, de Donna Eden, editura Polirom

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult