Pentru a avea o viață mai bună, mai bogată, mai fericită, trebuie să avem și o multitudine de credințe eficiente. Și câteodată să renunțăm la ce ne trage în jos, la ce nu ne mai face bine. Azi, ți-am pregătit o lista cu 10 lucruri pe care chiar și tu, acum, ar trebui să le lași în urmă pentru a avea o viață mai împlinită!
Da, ai auzit bine, renunță la cei ce te trag în jos, la cei ce se folosesc de tine sau te manipulează. Fie că vorbim de cunoștințe, de prieteni sau chiar de membri ai familiei. Când un om îți face mai mult rău decât bine, detașează-te de el! Și odată ce ai reușit să faci asta, alege-i pe cei care te ajută să crești, să te dezvolți frumos, care la rândul lor trăiesc fericiți și-n totală armonie cu sine.
Cu toții facem greșeli, e parte din procesul vieții. Însă nu permite acestor greșeli să îți inunde mintea, să rămână blocate acolo undeva-n subconștient sau, mai rău, să îți influențeze viitorul. Învață din greșeli, fii blândă cu tine. Din greșeli devii doar o persoană mai bună, o mai bună versiune a ta. Nu permite vinovăției sau regretelor din trecut să îți distrugă fericirea din prezent.
Iarba nu este întotdeaua mai verde în curtea vecinului. Nu te mai compara cu fratele, cu colegul de muncă sau cu vărul tău cel bun. Cu toții avem experiențe unice, experiențe ce ne conturează o poveste individuală de viață. Fii recunoscătoare pentru lucrurile pe care le ai, fii recunoscătoare pentru ceea ce ești! Ești diferită de ceilalți oameni, nimeni nu este ca tine. Fiecare are povestea sa. Bucură-te de ceea ce ți-a dat Dumnezeu și nu te mai uita peste umăr.
Asta nu înseamnă neapărat că nu trebuie să pretinzi respect și apreciere din partea oamenilor cu adevărat importanți în viața ta. Prietenii și oamenii dragi ție nu trebuie să te înțeleagă întotdeauna pe deplin pentru a te respecta și aprecia. Nici măcar nu trebuie să fie 100% de acord cu tine în toate aspectele vieții pentru a te iubi.
Trăim într-o lume în care cu toții știm și politică și psihologie și religie și de toate. Cu toții știm ce trebuie făcut, cum trebuie făcut. De cele mai multe ori, ne ancorăm în conflicte total inutile și care ne consumă toată energia. Nu ar fi mai bine dacă am învăța să mai și cedăm decât să avem mereu dreptate? În favoarea liniștii și armoniei? În cuplu, acasă în familie, la birou la serviciu?
De la „Cu ce am greșit de mi se întâmplă numai mie asta?” și până la „Nu merit mai mult”, ține doar de tine ce semnificație alegi să dai fiecărei situații din viața ta. Lasă lamentările deoparte, lasă victimizarea. Nu este vorba niciodată despre ceea ce se întâmplă în mod real, ci de ce alegi tu să vezi într-o situație, într-un context. De ce semnificație îi dai unei probleme.
Încetează să îi mai numești „răi” pe oamenii pe care nu îi înțelegi, pe cei care te tratează într-un mod ai puțin plăcut sau în dezacord cu așteptările tale de la ei. Fiecare persoană vine cu un bagaj, fiecare are propriile sale experiențe ce l-au format că om, ca structura. Iar asta, nu are nimic de-a face cu tine. Învață să nu mai iei nimic personal.
Pentru a fi privată de dezamăgiri, renunță la a mai avea aștepări nerealiste de la partenerul de viață, de la părinți, de la șefi. În viața asta, ești tu cu tine. Nimănui nu îi pasă realmente de ce trăiești tu, fiecare are problemele sale. Nu îi face responsabili pe ceilalți de nefericirea ta, de neîmplinirea ta, de nereușita ta. Învață să îți gestionezi singură problemele.
Ideile se schimbă, la fel și idealurile, obiectivele sau scopurile noastre. Nu trebuie să ții după tine lucruri în care credeai acum 10 ani, dacă astăzi nu mai crezi și nu te mai definesc. Ești complet liberă să schimbi cursul vieții tale, tu ești la cârma propriului tău destin.
Calea directă și sigură spre nefericire? Să fii aspră cu tine și să te judeci necontenit. Acest obicei nociv pe care îl avem majoritatea dintre noi nu face decât să ne împiedice în a ne atinge adevăratul potențial. Și poate avea o consecință distructivă enormă.
Cât despre judecata aplicată asupra celorlalți, criticând alți oameni, nu faci decât aduci negativitate inutilă în viața ta.
Surse: medium.com, psych2go.net, lifehack.org