Cea mai eficientă cale de a înlătura tristețea este să fii recunoscătoare pentru tot ceea ce ești și pentru ceea ce ai în viața ta. Iar pentru acest lucru, este necesar să faci o evaluare atentă a binecuvântărilor tale din prezent.
Lipsurile din viața noastră au la bază nemulțumirea pentru ceea ce avem în prezent. Astfel, când nu ești recunoscătoare pentru ceea ce ai, ești într-o goană continuă după ceva nou. Alergi, muncești enorm, consumi energie, toate acestea doar pentru a avea din ce în ce mai mult. Și uiți de fapt să te oprești din drum și să savurezi împlinirile obținute.
Citește și: Nimic nu este întâmplător: Dumnezeu are întotdeauna un plan bun pentru fiecare!
Învață să fii recunoscătoare, așadar! Poți începe să simți recunoștință față de viitorul tău – față de oportunitățile grozave ce vor să vină, față de noi schimbări, față de noi perspective în viață și în carieră, față de noi prieteni, noi iubiri.
Recunoștința este o practică atât de valoroasă, care te poate învăța atât de multe lucruri minunate. Chiar acum, când citești aceste rânduri, ești acolo unde trebuie să fii. Universul lucrează pentru tine și are un plan special în ceea ce te privește. Totul se întâmplă pentru binele tău suprem!
Citește și: Recunoştinţa te poate face mai fericit şi mai sănătos
Fă-ți un obicei și seară de seară găsește cel puțin 3-4 lucruri pentru care ești recunoscătoare. Pot fi lucruri mărunte, desigur, însă relevante pentru tine. Notează-le undeva sau citește-le cu voce tare. În timp, totul va căpăta alt sens, va căpăta contur. Vei reuși să vezi viața cu alți ochi!
Prea des luăm lucrurile bune din viața noastră ca și cum ni se cuvin, le observăm și le dăm importanță doar atunci când nu le mai avem sau atunci când suntem pe cale să le pierdem.
Fie că vorbim de sănătatea noastră, de oamenii dragi sau de momentele frumoase, uităm să fim recunoscători, uităm să savurăm momentele prețioase pe care viață și Dumnezeu ni le oferă. Și ne centrăm atenția mult prea mult pe ce ne lipsește. Ne putem focusul pe ce nu avem.
Citește și: Recunoştinţa pentru cei apropiaţi: de ce este important să le arătăm că apreciem gesturile lor?
Cum ar fi să facem un efort să apreciem ceea ce avem? Măcar din când în când? Și să lăsăm deoparte nemulțumirile și amăgirea pentru ceea ce nu avem?
Tu ai putea să faci asta?
Surse: The Guardian, Tiny Budhha, Time Conti Sheffield