Mă uităm recent la pozele mele de pe Instagram și am observat că în marea lor majoritate par împlinită, zâmbesc sau manifest încredere de sine, lucru care nu reflectă în totalitate realitatea. Eu nu sunt mereu ok, eu nu sunt mereu plină de energie… Și cred că nici tu!
Am zile în care nu sunt în cea mai bună formă, zile în care lupt cu mine să mă ridic, doar că nu simt să imortalizez astfel de momente. Îmi conserv energia pentru a mă reface.
Am simțit să scriu despre asta pentru că știu cât de frustrant poate fi să te gândești că doar viața ta e dificilă, în vreme ce a altora pare a fi perfectă și fără de cusur.
Familiile și cuplurile nu sunt toate într-o dragoste și într-un cadru feeric continuu, ba dimpotrivă! Nu pot vorbi din perspectiva unui studiu, însă pot spune că am văzut atâtea familii disfuncționale, atâtea cupluri care nu sunt bine, care trăiesc în relații abuzive, toxice, duble sau chiar paralele, în vreme ce postările lor de pe social media sunt inundate de declarații de dragoste și momente în care își urlă fericirea.
Viața este făcută din momente bune și mai puțin bune și nicio poză perfectă nu le va rezolva sau le va face mai ușoare. Rezvolvarea vine doar din conștientizare și acceptare.
Ea nu există. Nimeni nu are o viață perfectă. Conectează-te la sinele tău și fii așa cum ești, cum vrei să fii, cum simți să fii. Nu intra în acest joc perfid în care nimeni nu e, de fapt, fericit.
E clar că ne dorim cu toții să trăim într-o lume mai bună, mai frumoasă. Hai să o facem începând a fi autentici, reali, arătându-ne așa cum suntem, dându-ne jos măștile care ne obosesc.
Cu toții vrem să fim văzuți, auziți și simțiți așa cum suntem, dar pentru asta trebuie să avem și curajul de a ne dezvălui întocmai. Și până la urmă, ce se întâmplă dacă ceilalți nu gândesc la fel ca tine? Nimic. Da-ți voie, așadar, să fii tu!
A fi fericit nu înseamnă că totul este perfect, ci faptul că ai decis să vezi dincolo de imperfecțiuni!
Deseori, nevoia de acceptare și de socializare ne împinge să petrecem cât mai mult timp pe rețelele de socializare și să intrăm în mediul virtual, acolo unde, din păcate, putem rămâne captivi, ancorați într-o altă lume decât cea reală.
Și pentru că suntem într-o permanentă căutare și descoperire a propriei identități, de cele mai multe ori căutăm aprecierea și aprobarea celorlalți.
Problema apare atunci când, în goana după aprecieri, rămânem în lumea virtuală și neglijăm aspectele importante din viața reală.
Viața perfectă nu există! Iar iluziile generate de rețelele sociale ne pot face mult rău. Deși îmbunătățesc comunicarea și au luat o amploare fără precedent, sunt oameni care lasă impresia că sunt copleșiți de ceea ce se întâmplă sau că nu sunt încă suficient pregătiți.