TED Talks: 5 discursuri despre traumă care îți vor schimba complet viața

  • Publicat:
TED Talks: 5 discursuri despre traumă care îți vor schimba complet viața
TED Talks: 5 discursuri despre traumă care îți vor schimba complet viața / TED Talks

Traumele nu reprezintă doar evenimentele care s-au petrecut, ci și amprentele rămase în urma acestora. Nerezolvate, acestea ajung subtil în cuvintele noastre, în comportamentul nostru, în gândurile noastre.

Din păcate, nu am fost niciodată învățați cum să lucrăm cu părțile de amintiri ce ne copleșesc. Sau încurajați să vorbim despre momentele mai puțin plăcute din viețile noastre. Le-am pus deoparte și… ne-am văzut de drum.

Iată mai jos 5 discursuri TED despre traumă care îți vor schimba perspectivele asupra vieții.

5 discursuri TED pe care trebuie să le vezi chiar ACUM

Înțelegerea efectelor PTSD asupra creierului, corpului și emoțiilor

Janet Seahorn, în prezent profesor adjunct la Universitatea Colorado State University în Fort Collins, CO, a studiat efectele pe care trauma le are asupra creierului uman. În acest discurs, Janet detaliază modul în care societatea ar trebui să înțeleagă cât de mult pot schimba traumele comportamentele noastre la nivelul creierului, corpului sau și/sau emoțiilor.

Cum afectează trauma din copilărie sănătatea de-a lungul întregii vieți

Nadine Burke Harris, medic pediatru și fost chirurg general al statului California, explică în acest discurs faptul că stresul în urma abuzului repetat, neglijența sau problemele create de un părinte care se confruntă cu probleme psihice sau adicții (alcool, substanțe, etc) poate avea un impact radical în dezoltarea creierului uman.

Citește și: Traumă, abuz, neglijența emoțională din copilărie și procesul de vindecare

„Ce m-a învățat trauma despre reziliență”

În acest discurs, Charles Hunt, expert în reziliență și profesor adjunct, își spune chiar propria poveste. El explică faptul că reziliența este una dintre cele mai importante trăsături pe care o persoană o poate dezvolta, fiind totodată și un element esențial în obținerea fericirii și succesului.

Rupe tăcerea despre traumele din copilărie

Dani Bostick, profesor și consilier în probleme de sănătate mintală, ne vorbește despre felul în care a supraviețuit abuzului sexual în copilărie. Și cum trebuie gestionat acesta la maturitate.

Relațiile bune sunt cheia vindecării traumei

Karen Treisman, psiholog, lucrează la nivel global cu copii adoptați. În acest discurs, ea explică importanța construirii unor relații împlinite care au rolul de a ajuta în vindecarea traumei.

Citește și: Cum ne afectează trauma?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult