Un mindset pozitiv înseamnă longevitate. Învață să fii optimist!

Un mindset pozitiv nu este doar despre a gândi că totul va fi ok.
  • Publicat:
Un mindset pozitiv înseamnă longevitate. Învață să fii optimist!
Foto: shutterstock

Te provoc să începi să privești viața dintr-o altă perspectivă, dintr-o altă lumină, să ai un mindset pozitiv pentru 2022 și vei putea observa cum ți se îmbunătățește dispoziția, vei reuși să-ți atingi obiectivele și mai mult, îți vei îmbunătăți sănătatea. Micile diferențe din atitudinea pe care o ai te pot ajuta să ajungi acolo unde-ți dorești și să nu-ți mai pui piedici atunci când apar obstacole, ci să le îmbrățisezi cu optimism.

Da, optimismul îți oferă atât de multă putere încât nici nu-ți imaginezi. Un mindset pozitiv nu este doar despre a gândi că totul va fi ok. Optimiștii sunt pragmatici, iar asta pentru că își scanează orizontul pentru a vedea ce merge greșit, apoi lucrează la aceste lucruri astfel încât să le aducă beneficii. Cu alte cuvinte, optimiștii lucrează ca lucrurile pozitive să apară în viața lor. Să le atragă. Ca rezultat, aceștia se bucură de beneficii majore pentru sănătate.

Beneficiile pentru sănătate ale unui mindset pozitiv

Te bucuri de longevitate

Persoanele cu un mindset pozitiv sunt mai puțin predispuse față de pesimiști să se confrunte cu boli cronice precum diabet sau boli cardiovasculare, iar asta pentru că optimiștii tind să urmeze un stil de viață sănătos. Motivul? Dacă ai așteptări ca lucruri bune să ți se întâmple, atunci vei lucra la asta astfel încât să le atragi și să mergi în acea direcție.

Mai puțin stres

Optimiștii știu cum să țină tensiunea în frâu, ceea ce înseamnă că pot scurt-circuita nivelul crescut de cortizol. Orice persoană se confruntă cu creșteri ale horomonului de stres, dar persoanele cu un mindset pozitiv nu își bat foarte mult capul cu probleme care apar în viața lor pentru că știu că există o rezolvare pentru orice.

Riscul de depresie este scăzut

Mindsetul pozitiv este ideal pentru a combate depresia și dacă vrei să-ți faci o idee cum funcționează, ia ca exemplu vaccinul care luptă împotriva unui anumit virus. Acest lucru se întâmplă pentru că optimiștii tind să aibă o viață socială mai dezvoltată, relații în care să sprijine și să primească sprijin, iar toate astea lucrează ca un scut de siguranță în vremurile dificile.

Cum să ai un mindset pozitiv

Chiar dacă acest lucru nu vine natural, vestea bună este că îți poți construi un mindset pozitiv. 25-30% din optimism este genetic, dar acest obicei de gândire poate fi ținut sub control. Folosește oricare dintre strategiile următoare pentru a începe să înveți să ai o gândire pozitivă.

Pune mâna pe un pix. O să înțelegi de ce.

Pare ciudat când spun să faci asta, dar te provoc să iei un pix și să începi să pui pe foaie care este viziunea ta despre tine. Folosește-te de detalii, cât mai multe posibil, inclusiv detalii senzoriale și fă lucrul acesta zilnic pentru cinci minute, cam una-două săptămâni.

Nu mai „deforma” lucrurile. Lasă-le așa cum sunt

De multe ori, punctul de vedere al unui pesimist se formează atunci când are o gândire de tipul „totul sau nimic” sau crede în ceea ce simte în momentul respectiv. Fă un pas în spate și privește lucrurile din papucii altcuiva. Vei vedea situațiile mult mai clar.

Petrece timp cu oameni pozitivi

Relațiile de calitate sunt un factor care corelează atât cu fericirea, cât și cu sănătatea, scrie Harvard Study of Adult Development. Socializarea scade nivelul cortizolului și activează dopamina, hormonul fericirii. Atunci când ne înconjurăm cu oameni care au o gândire pozitivă, îți cresc șansele să adopți aceeași atitudine, aceeași gândire pentru că aceste comportamente sunt contagioase.

Nu-ți suprima emoțiile negative

Este foarte important să nu confundăm optimismul sau mindset-ul pozitiv cu îngroparea furiei sau tristeții pentru că poți răbufni când te aștepți mai puțin. Suprimarea emoțiilor este asociată cu apariția inflamațiilor. În schimb, acceptă aceste sentimente fără judecată și identifică motivul pentru care au apărut și, cel mai important, lucrează cu ele.

Prioritizează somnul și sportul

Atunci când ești deprivat de somn nu îți ții prea bine emoțiile sub control, ba mai mult, poți avea o gândire negativă. Sportul ajută la eliminarea anumitor substanțe care îmbunătățesc dispoziția, iar astfel poți avea un punct de vedere mai luminat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”