Visele erotice: de ce apar și ce semnificații au

  • Publicat:
Visele erotice: de ce apar și ce semnificații au
Sursa foto: shutterstock

Specialiștii spun că peste 90% dintre adulți au avut cel puțin odată un vis erotic. Dar de ce apar aceste vise? Ce semnificații au în funcție de ce poți visa? Haideți să aflăm!

Visele erotice: de ce apar, ce semnificații prezintă

Visele erotice sunt strâns legate de ceea ce ne dorim, ce nevoile nespuse, de frustrările noastre sau de ceea ce ne frământă în relația de cuplu. Dar să vedem care sunt cele mai comune vise erotice și ce semnificație au acestea punctual.

Citește și: Ce înseamnă dacă visezi că ești gravidă sau îți cad dinții. Semnificația celor mai frecvente 7 vise

Visul erotic cu cineva cunoscut în viață reală

Există anumite vise erotice cu protagonist cunoscut, ca de pildă un prieten sau cineva apropiat. Și deși te poți simți contrariată la trezire, există totuși o explicație pentru care acea persoană ți-a apărut în vis și anume: este foarte posibil că acea persoană să te atrage la un anume nivel, fără că măcar tu să realizezi asta. Sau să te atragă mai degrabă calitățile acelei persoane.

Visul erotic cu o persoană care nu te atrage de fapt în viață reală

Există persoane care nu ne atrag din punct de vedere romantic. Totuși, un vis erotic cu cineva care nu ne atrage deloc poate sugera dorința de explorare sau chiar de control, de dominare.

Visul erotic cu partenerul de viață

Dacă în visul tău erotic apare chiar propriul partener, cel mai probabil ai mai multă nevoie de tandrețe sau afecțiune din partea acestuia. Sexul în sine nu este o problema pentru voi ca și cuplu? Poate este timpul să experimentați și altceva în afară erotismului. În viață intimă. Mai multe gesturi de afecțiune, mai multe mângâieri, mai mult timp petrecut împreună, activități în doi.

Visul erotic cu o persoană care nu îi poți vedea chipul

Dacă în visul tău apare cineva al cărui chip nu îl poți desluși, acest fapt poate însemna dorința de exprimare liberă, poate chiar cea de explorare din punct de vedere intim, sexual. Atunci când ai o astfel de experiență, se prea poate ca în subconștientul tău să îți cauți idealul de bărbat sau să nu îți poți exprima liber sexualitatea.

Visul erotic cu un superior

Dacă se întâmplă să visezi un șef, un profesor sau pe cineva superior ierarhic ție, cel mai probabil îți dorești să fii văzută, să ieși în evidență, să fii acceptată sau admirată de o figura autoritară. Interesant, nu?

Surse: HealthLine, Medical News Today, EveryDay Health

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”