Reîntinerire – 8 metode din 7 culturi

Dintotdeauna oamenii au fost preocupaţi de păstrarea tinereţii. Iată câteva metode ce ajută omul modern să reîntinerească.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Reîntinerire – 8 metode din 7 culturi

Corpul nostru, ca şi toate celelalte plante şi animale din jur, are o viaţă determinată de locul unde se naşte, de contextul în care se naşte (pace, război), dar şi de soare, mâncare, aer – la animale şi plante, iar la om, în plus, de gânduri şi trăiri. Iată câteva metode inspirate de diverse culturi pentru păstrarea tinereţii fizice şi a tinereţii mentale inspirate de diverse culturi ale lumii.

Potrivit psihologului  Alexandru Pleşea diferenţa dintre noi şi faună şi floră stă în ceea ce facem cu ce avem, în disponibilitatea noastră de decizie asupra consumului intern de energie.
“Acumulatorii noştri se încarcă şi descarcă cât e ziua şi noaptea de lungă. Cel mai rapid se descarcă prin gânduri şi emoţii negative, iar cel mai rapid se încarcă prin hrană mentală şi emoţională cu recunoştinţa pentru tot ce este în jur.

Reîntinererire – mâncarea sănătoasă este sursă de energie

Mâncarea are un rol mic, dar substanţial ca aport de energie-hrană pentru corpul nostru.
Metodele prin care un corp poate întineri sunt mai nou legate de mâncare, însă ea este limitată la nivel chimic şi fizic pentru corpul nostru”, explică psihologul Alexandru Pleşea. Deci mesele îmbelşugate nu ne ajută să reîntinerim, ci o bună parte din energie se consumă pe digestie. Tot surplusul energetic se depozitează în corp sub formă de grăsime. Kilogramele în plus, pot cauza probleme de sănătate şi fură din vitalitate. Aşadar, orientaţi-vă către alimentele pline de nutrienţi în cantităţi mici.

Reîntinerirea – inspiraţie din culturile lumii
Ideea de  păstrare a tinereţii se regăseşte prin toate culturile şi religiile lumii. Iată câteva metode care sunt aplicate de mii de ani din toate colţurile lumii.
La chinezi – prin masaj, tai chi, qi gong;
La creştini – prin rugăciune, postul creştin şi mătănii;
La hinduşi – prin yoga, recunoştinţă;
La budişti – prin meditaţie, concentrare;
La egipteni – prin uleiuri, condimente, ierburi;
La musulmani – prin pelerinaje, post şi rugăciuni zilnice;
La triburi uitate – prin dansuri şi ritualuri sacre.

”Toate includ recunoştinţa pentru o stare sau fiinţe Divine aşa cum, la o clasa ierarhică mai jos, câinele sau pisica ta dau cu coadă pe lângă tine ca să le dai ceva. Astfel, animalele au recunoştinţă şi dorinţă de la fiinţele superioare lor”, adaugă psihologul.

Reîntinerire – sfaturi pentru omul modern
1. Folosirea limitată a telefonului mobil, strict pentru eficienţa ta (alte plăceri creează dependenţă);
2. Hrană vie  (total imortală, neprocesată şi fără multă apă) – muguri, seminţe neprăjite, fructe, legume proaspăt culese, nuci neprelucrate termic, cereale neprelucrate termic sau mecanic;
3. Somnul de minimum 7.30 h – cu gânduri de recunoştinţă înainte şi după  somn;
4. Prezenţa fizică şi psihică în locul în care eşti – gânditul la ce faci, în clipă în care faci – vigilenţa de moment;
5. Determinarea trăirilor după cum vrei ACUM, nu cum vor alţii şi nici din trecutul tău;
6. 5 minute auto masaj zilnic – scalp, faţă, spate, mâini, burtă, ceafă;
7. Întinderea articulaţiilor– Asane Yoga – Tai Chi, etc – Mişcări lente şi conştientizate;
8. Eliminarea voluntară a  gândurilor necontenite despre trecut şi viitor (gânduri asociative produse de minte).

“Întinerirea este un proces care va veni în urma folosirii uneia sau a tuturor acestor tehnici. Toate sunt la îndemâna şi uşor de folosit pentru cel care doreşte ca energia sa interioară, fizică şi spirituală să crească pe zi ce trece. Efectele acestor tehnici transformă şi alchimizează multe din procesele zilnice cotidiene, făcându-ne mai atenţi, concentraţi, creativi, energici, bucuroşi, recunoscători, zâmbitori şi sănătoşi”, conchide psihologul Alexandru Pleşea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult