10 temeri sexuale de care trebuie să scapi

Fricile intime - cu toţii avem câteva închise bine într-un sertar pe care îl deschidem rar şi, pe cât posibil, fără nimeni prin preajmă. Dar cu cât ne ţinem viaţa sexuală mai tabu şi nu discutăm cu partenerul, sexologul ori ginecologul despre ce ne preocupă, cu atât ne va fi mai mică satisfacţia şi şansa de a repara la timp şi fără urmări problemele cu pricina.
  • Publicat:
10 temeri sexuale de care trebuie să scapi

Fricile intime – cu toţii avem câteva închise bine într-un sertar pe care îl deschidem rar şi, pe cât posibil, fără nimeni prin preajmă. 

Dar cu cât ne ţinem viaţa sexuală mai tabu şi nu discutăm cu partenerul, sexologul ori ginecologul despre ce ne preocupă, cu atât ne va fi mai mică satisfacţia şi şansa de a repara la timp şi fără urmări problemele cu pricina.

Prima dată o să doară îngrozitor şi nici nu o să-mi placă cel mai bun sfat pentru virgini este: nu plecaţi urechea la nicio experienţă a altcuiva. Desigur, rămâne valabilă şi obligatorie recomandarea protecţiei şi îndrumarea ca prima dată să o rezervaţi cuiva pentru care aveţi nişte sentimente speciale. În rest, nicio trăire nu seamănă cu alta. Oricum, sincer vă spun că majoritatea primelor partide se transformă în amintiri perfecte, nu în traume.

Dacă insist să folosim prezervativ, nu vom simţi aceeaşi plăcere – este o scuză tare periculoasă, rămasă în vigoare de pe vremea când prezervativele nu semănau deloc cu cele de azi. Pesemne că atunci reduceau din plăcere, dar nu mai este cazul. Aveţi inclusiv variante extra-fine care promit că nici nu vor fi simţite. Recomandarea noastră: nu renunţaţi în ruptul capului la prezervativ, în special într-o relaţie abia începută.

Dacă îi spun că nu am orgasm şi încetez să îl mimez, vom avea probleme – veţi avea probleme şi dacă veţi continua aşa, cu un secret care vă roade cu fiecare partidă ce trece relaţia. Să nu trăiţi cu impresia că atâta vreme cât partenerul nu are habar despre situaţie, ea se va evapora. Insatisfacţia sexuală se va acumula şi va duce inevitabil la ruptura cuplului. Sexul chiar contează într-o relaţie, nu e doar o vorbă. Mai bine deschideţi discuţia, cât puteţi de delicat, şi găsiţi împreună soluţiile.

Cum pot să fiu sigură că aleg metoda contraceptivă cea mai potrivită? – În primul rând, vei avea grijă să o alegi sub atenta îndrumare a unui medic ginecolog. Recomandarea unei prietene care foloseşte cu succes un anumit tip de pilule sau lauda altei amice pentru injecţia contraceptivă nu sunt de ajuns pentru a te asigura că ai ales cea mai sigură metodă pentru tine. Al doilea lucru la care să fii atentă: reacţiile corpului tău la metoda recomandată de medic. Spune-i orice ţi se pare în neregulă.

Nu am un corp perfect, nu mă pot bucura de sex – chiar de curând am dat peste un studiu britanic potrivit căruia bărbaţii preferă femeile cu un aspect fizic plăcut fotomodelelor, căutând mai degrabă o persoană cu farmec şi cu o natură blândă decât una cu măsurile fizice ideale. Numai noi ne imaginăm că sub aşternuturi fiecare bărbat ţine o lupă pentru a ne analiza. Aiurea! Aţi fi uimite să aflaţi ce le place şi ce nu cu adevărat la noi. Fireşte, trebuie să vă simţiţi bine în pielea voastră, aşa că mâncaţi sănătos şi faceţi sport, dar uitaţi de perfecţiune!

Cum să iniţiez eu un act sexual, dacă mă refuză? – este una dintre marile temeri ale femeilor, iar lipsa iniţiativei din partea lor este una dintre marile nemulţumiri ale bărbaţilor în viaţa intimă. Da, vă vine să credeţi sau nu şi lor, cuceritori şi vânători prin definiţie le place să fie cuceriţi şi vânaţi. De unde frica? Care e cel mai rău lucru care vi se poate întâmpla? Un refuz? Vă daţi seama ce copilăresc sună… Hai, curaj!

Dacă nu rămân însărcinată în câteva luni, sigur e ceva în neregulă cu mine – unu la mână, medicii spun că abia după un an de încercări ar trebui să vă faceţi nişte investigaţii amănunţite. Şi doi, regula aceea veche potrivit căreia e vina femeii nu mai este de multă vreme în vigoare. Problemele de fertilitate masculină sunt la fel de dese. Aşa că, după ce trece anul, mergeţi amândoi la analize.

Toate relaţiile sexuale se „ofilesc” la un moment dat, mai ales după o căsătorie – nu, nu TOATE. Există destul cupluri care au înţeles că pentru o viaţa intimă fericită trebuie să munceşti la fel de tare ca pentru un job înfloritor, de pildă. Aceşti oameni n-au aşteptat să le pice împlinirile sexuale din cer, ci s-au preocupat să ţină aprinsă o flacară pe care o putem face tot mai mare, dacă ne dorim cu adevărat.

Poate nu mă pricep la sexul oral– nimeni nu s-a născut priceput, toţi au acumulat experienţe şi, mai presus de orice, au învăţat comunicând cu partenerul. Până la urmă priceperea asta se măsoară în funcţie de satisfacţia celuilalt, aşa că dacă vorbiţi des despre ce-i place şi ce nu, nu aveţi cum să daţi greş.

Cum să-mi întreb partenerul despre trecutul lui sexual, ce o să spună despre mine? – alegerea e destul de simplă: fie treci peste această jenă şi deschizi subiectul istoriei intime medicale, fie rişti să te pomeneşti cu simptome alarmante care, Doamne fereşte!, pot prevesti boli serioase cu transmitere sexuală. Jena nu vă aduce nimic bun, mai ales că e chiar viaţa voastră în joc!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult