5 motive pentru care merită să dormi dezbrăcată

Dacă nu ai renunţat până acum la pijama, e momentul să o faci. Vei avea numai de câştigat. Noi îţi dăm cinci motive întemeiate pentru a dormi dezbrăcată! Iată care sunt!
  • Publicat:
5 motive pentru care merită să dormi dezbrăcată

Dormi dezbrăcată sau îţi place să cuibăreşti într-o pijama pufoasă? Dacă nu te desparţi de lenjerie nici pe timpul nopţii, acum a venit momentul. Specialiştii cred că acest pas te poate ajuta să devii părinte mai uşor, să te odihneşti mult mai bine şi să scapi de kilograme. Şi, dacă toate astea nu sunt de ajuns, pielea ta va arăta altfel dimineaţa!

Vaginul tău va fi mai sănătos

Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit că lenjeria poate reprezenta terenul propice pentru dezvoltarea anumitor bacterii. De aceea, dacă renunţi la haine în timpul nopţii, îi dai vaginului tău posibilitatea să se aerisească, iar bacteriile rele nu îşi mai fac apariţia şi nu îţi mai perturbă echilibrul.

Rămâi uşor însărcinată

Dacă încerci să rămâi însărcinată, iar acest lucru nu se întâmplă, poate că ar fi cazul să îi ceri partenerului tău de viaţă să doarmă gol. Conform unui studiu făcut de finlandezi, dacă testiculele bărbaţilor sunt prea calde, calitatea spermei lor are de suferit. Urologul Brian Steixner din Atlanta crede că dormitul în lenjerie măreşte posibilitatea ca aceştia să se confrunte cu o iritaţie sau cu o infecţie în zona genitală. Acestea sunt semnele de infertilitate pe care fiecare cuplu trebuie să le ştie.

Pielea ta va arăta altfel

Chiar dacă îţi abandonezi pijamaua, contează şi unde dormi. În acest caz, personajul principal devine salteaua. O saltea de calitate, care nu conţine materiale artificiale, va face să ai o circulaţie mai bună, iar asta îţi va ajuta pielea să respire, să se regenereze. Rezultatul? Nivelul de producţie a colagenului creşte în timpul nopţii, iar pielea capătă o strălucire aparte dimineaţa.

Slăbeşti mai repede

Corpul tău are două tipuri de grăsime, albă şi maro. Dacă prima nu are un rol esenţial, cea de a doua generează căldură şi te poate ajuta să arzi calorii chiar şi atunci când dormi. În 2014, cercetătorii au urmărit, timp de patru luni , cinci bărbaţi care au dormit într-un dormitor cu temperaturi variabile. În final, cercetătorii au descoperit că participanţii aproape că şi-au dublat volumul de grăsime brună după ce căldura a fost redusă.

Un alt studiu publicat în revista Trends, la rubrica Endocrinologie şi Metabolism, sugerează că temperaturile mai scăzute ar putea stimula arderea caloriilor cu 30%. Chiar dacă ţi se pare că dormitul nud într-o cameră răcorosă nu poate echivala cu un antrenament intens, ar trebui să te mai gândeşti. Dacă aste te poate ajuta să pierzi kilograme, de ce să nu faci şi acest pas? Până la urmă, fiecare calorie contează, nu?

Te odihneşti mult mai bine

Mai multe studii au arătat că oamenii au tendinţa de a se odihni mult mai mai bine atunci când temperatura este mai scăzută, nu atunci când este cald. Care este motivul? Temperatura corpului se schimbă în mod natural în timpul somnului, iar, pe măsură ce acest lucru se întâmplă, nivelul de cortizol scade, iar cel al melatoninei creşte. De aceea, atunci când este prea cald te simţi nervos şi ai sentimentul că nu poţi să dormi.  Cu alte cuvinte, nu alege să îţi etalezi lenjeria şi noaptea, pentru că asta poate perturba răcirea naturală a corpului, implicit calitatea somnului.

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult