Deși nu există motive clare care să ateste dacă o căsătorie va dura pentru tot restul vieții sau se află în pragul divorțului, un grup de cercetători, avocații de divorț, au observat unele tendințe.
În fiecare zi au loc tot felul de mici drame și pași greșiți care determină cuplurile să se despartă. Deși există indicatori evidenți atunci când o căsătorie se îndreptă spre pragul de divorț, există și alte probleme mai puțin vizibile, dar care pot la fel de ușor să distrugă o relație de termen lung. Avocații de divorț aud și văd totul, ba chiar de multe ori observă puncte comune ale clienților.
Iată câteva semne care pot demonstra că mariajul nu va funcționa, conform profesioniștilor:
Toate datoriile și investițiile ar trebui să fie aduse în discuție înainte de căsătorie, dar nu se întâmplă întotdeauna așa. Experții mărturisesc că atunci când o persoană nu împărtășește complet situație financiară (atât pierderile, cât și câștigurile adiționale), apar probleme. Din această cauză dispare încrederea în cuplu.
Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea Emory din Statele Unite ale Americii, oamenii care plătesc o sumă de bani exorbitantă pentru un inel de logodnă au un risc mai mare de a divorța, comparativ cu cei care nu investesc atât de mult. Fostul avocat specializat în divorțuri și fondator Wevorce, Michelle Crosby, a observat acest lucru la clienți. Cei care se concentrează orbește pe lucrurile materiale (inelul de logodnă, rochie, petrecere etc.) în detrimentul a ceea ce contează pentru a avea un parteneriat sănătos, prezintă mai multe riscuri să vândă într-o zi acel inel pentru a plăti pentru divorțul lor.
Studiile arată că majoritatea cuplurilor sunt mai predispuse la divorț în jurul a șapte ani de căsnicie. Acesta este pragul când cuplurile nu mai sunt entuziasmate de relația lor, iar toate acele obiceiuri de zi cu zi dintre ei devin intolerabile în timp. Cu cât sunt împreună de mai mult timp, cu atât parteneriatul lor se devedește a fi mai solid.
Devine din ce în ce mai obișnuit ca femeile să se căsătorească cu bărbați mai tineri. Dar, indiferent de motiv, aceste căsătorii par mai puțin probabil să dureze. Un studiu a constatat că femeile cu trei sau mai mulți ani mai în vârstă decât soții lor au cu 53% mai multe șanse de a divorța decât cele care sunt cu doar un an mai în vârstă sau cu până la trei ani mai tinere. Cel mai important este ca atât femeile, cât și bărbați să se gândească mai mult la cum va arăta această diferență de vârstă peste 10 sau 20 de ani și mai puțin la cum arată această diferență în timpul curtării.
Un studiu a analizat conversațiile cuplurilor și a constatat că atunci când aceștia dădeau semne de dispreț, cum ar fi ochii dațo peste cap, aveau mai multe șanse să ajungă să divorțeze. Fostul avocat de divorț recomandă ca aceste mici gesturi de dispreț să fie eliminate, astfel încât și șansele de divorț să se reducă la minimum. Fiecare reacție negativă la adresa partenerului ar trebui compensată cu cinci pozitive.
Surse: self.com, legal.solutions, huffpost.com