Ceea ce ne dorim nu trebuie să corespundă neapărat cu resursele pe care le avem. Ceea ce credem că ne dorim, nu putem întotdeauna să și gestionăm.
Să ne imaginăm că vrem să fim miliardari. Nu cred că ar deranja pe cineva acest vis. Fondatorul Google ne dă în sarcină întreaga companie. Firește că ne dorim asta. Fără o pregătire minuțioasă în prealabil, oare am putea gestiona firma cu brio? Slabe șanse.
Există câteva semne cărora nu prea le dăm importanță când pășim într-o relație. Poate dacă am analiza mai bine situația, am lua altfel sau alte decizii.
Fără să vrei, te poți surprinde în ipostaza în care povestești cu patos noului partener despre ce ai trăit în trecut.
Pe lângă faptul că nu este o situație confortabilă pentru personajul nou apărut în viața ta, este un semn pentru tine că nu ești pregătită să te desprinzi în totalitate de trecut.
Încă ai senzația că nu îți oferă protecție, poate, așa cum făcea fostul.
Încă ai regrete și ți-ai fi dori să fii în brațele cu care ai fost obișnuită.
Nu îți amintești tot ce ți-a povestit persoana pe care tocmai ai întâlnit-o și vrei să formezi o relație cu aceasta.
Nu îți amintești detaliile discuțiilor, momentele prin care a trecut. Atenția ta cu siguranță a fost în altă parte.
Încă ești în faza de cântărire, or atunci când ești pregătită pentru o nouă relație, te îndrăgostești, siguranța ar trebui să fie printre primii pași.
Dar, dacă nu ești pregătită, cum ai putea face acest pas?
Și aici faci o comparație. Dacă nu mai faci comparații cu persoana din trecutul tău, faci cu cele din prezent.
Lipsa asumării și a deciziei sunt stegulețe roșii pe care ai face bine să nu le eviți.
A nu fi pregătit pentru o relație nu este o rușine. Ești pregătită în prezent să pilotezi un avion? Probabil că nu. Cu timp și efort susținut, vei reuși într-o bună zi. Nu suntem miezul pământului, nu este vorba doar despre noi.
Înainte de a ne răni pe noi înșine, îi rănim pe alții. Cu ce folos? A fi într-o relație este ca o extraopțiune, nu un „trebuie” forțat. Orice este forțat nu va funcționa.
O zic și din experiență proprie, și din experiență profesională, și din statistici. Fii doar atent la semnele din partea ta. De multe ori problema este la noi, nu la ceilalți.