5 semne că relația se stinge. Ce poți face?

5 semne că relația se stinge. Ce poți face?
Sursa foto: Shutterstock @ NDAB Creativity

Cu toții ne dorim și visăm la o relație perfectă, care să ne împlinească tot restul vieții. Cum suntem diferiți iar experiențele de viață sunt individuale, cursul relației se poate schimba. Avem cu toții dreptul de a ne răzgândi, oricât de dureros ar suna asta. Ba mai mult, trebuie să acordăm acest drept și celor pe care îi iubim.

Poate fi dificil uneori să îți dai seama că ești în mijlocul unei furtuni. Nu vezi semnele, iar misiunea ta se complică.

Iată cinci semne că relația ta scârțâie

  • Partenerul nu mai este afectuos.

Dacă ne amintim cu multă nostalgie de momentele în care existau atingeri, cuvinte frumoase, complimente, ei bine, au dispărut. Poate fi un prim semn că relația este într-un punct critic.

  • Partenerul nu își mai amintește momentele importante, cum ar fi aniversările, onomasticele.

Sau pur și simplu nu le mai acordă atenție. Interesul a dispărut aproape complet, iar tristețea te cuprinde cu fiecare gest, sau mai degrabă cu lipsa lui.

  • Raporturile intime s-au rărit sau au devenit inexistente.

Nu suntem mașinării, iar a întreține raporturi sexuale cu partenerul implică mai mult decât fizicul. Este o legătură care, dacă nu mai există, este iarăși un semnal de alarmă.

  • Te simți trist/ă în prezența partenerului.

Cândva lacrimile erau de fericire, dar s-au transformat într-o tristețe acută de care nu știi cum să scapi. Trebuie luat în calcul și partenerul, firește. Poate nici el nu se mai simte împlinit în relația curentă.

  • Partenerul petrece mult timp peste program, iese în oraș sau face orice altceva decât să vină acasă.

Nu înseamnă că este infidel, ci pur și simplu are nevoie de aer curat și nu se mai simte protejat și apreciat în relație.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Eduard Andrei Vasile (@profukool)

A greșit doar partenerul? Cine are dreptate?

Cum vorbesc mereu despre echilibru și reciprocitate, ar trebui să luăm în calcul și ce am făcut noi. Sau poate n-am făcut.

Deși adevărul, prin definiție, este unic, în relații există jumătăți de adevăr și păreri diferite, dar la fel de pertinente.

Putem salva relația?

O relație poate fi salvată numai și numai dacă ambii parteneri își doresc acest lucru.

Să lupți doar tu nu este bine. Să forțezi partenerul, iarăși nu este bine.

Să-l sufoci cu dragostea ta nemărginită când el are nevoie de liniște, iarăși nu e bine. Avem cu toții dreptul să ne răzgândim.

O discuție caldă și prietenoasă, filmul vostru preferat, un pahar de vin și lumânări ar putea conduce la o discuție constructivă. Chiar dacă este finalul relației sau acesta este iminent, nu este un capăt de țară.

Orgoliile și obsesiile nu au de-a face cu dragostea și cu sănătatea unei relații.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Eduard Andrei Vasile, director educațional, profesor și consilier în dezvoltare personală
Salut! Sunt Eduard. Elevii mi-au spus că sunt „cool”, așa că mi-am însușit porecla de „profukool”. Ulterior am fondat „Centrul Excelenței”, un loc în care devenim mai buni, mai empatici și înțelepți. Mici și mari. Sunt profesor de limba engleză și consilier în dezvoltare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”