„A fost doar sex, de ce te superi?”

  • Publicat:
„A fost doar sex, de ce te superi?”

Singurătate, perioade îndelungi fără sex în cuplu, resentimente, regrete, neglijare, tinerețe pierdută, dorință de atenție, prea mult alcool… iată ingredientele esențiale pentru infidelitatea de zi cu zi.

Perspective diferite asupra infidelității

Un studiu American a realizat un TOP AL MOTIVELOR pentru care oamenii își înșală partenerii, iar pe primul loc se află furia și răzbunarea: să înșeli după ce ai fost înșelat sau după o ceartă în cuplu.

Pe locul al 2-lea se află lipsa stimei de sine: dorința de a se simți dorit, independent, urmat de lipsa dragostei sau a angajamentului.

Alte motive identificate si foarte des intalnite:

  • căutarea fanteziei și a condimentării vieții sexuale
  • lipsa atenției din partea partenerului
  • scăderea dorinței sexuale a partenerului
  • contextul (eram stresat(ă) și nu aveam ideile clare/ eram beat(ă) la acea petrecere)

Potrivit specialiștilor, infidelitate are legătură mai degrabă cu modul în care fiecare se simte cu sine însuși decât cu celălalt.

Mai mult, sexul în sine nu este singura cale spre infidelitate sau singura modalitatea de a crea intimitate între două persoane. Rețelele sociale, flirturile online, mesajele – toate acestea au legătură cu infidelitatea.

Cel care înșală odată, va înșela mereu – FALS

Un studiu realizat pe 700 de persoane a arătat faptul că printre cei care avuseseră relații în paralel în trecut, 70% nu și-au mai înșelat partenerul actual.

De asemenea, statisticile arată că 80% dintre cupluri rămân împreună după o infidelitate.

Infidelitatea NU este finalul unei relații

Infidelitatea NU este finalul unei relații, deși desigur poate fi vazută astfel. De cele mai multe ori, ea reprezintă finalul cuplului așa cum a fost el până în acel moment, și o șansă nouă să ne consolidăm și redefinim relația.

Evident, acest lucru necesită timp și implicarea ambilor parteneri, odată ce perioada de suferință s-a încheiat.

Citește și: Cum se simt cu adevărat bărbații după ce au fost infideli. Unii regretă infidelitatea, alții…

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc