Poate iti imaginezi ca va plimbati prin magazine tinandu-va de mana, purtand caciuli de Mos Craciun si alegand cadouri pentru cei dragi, totul intr-o atmosfera romantica. De fapt, mersul la cumparaturi cu partenerul de viata este departe de a fi o placere.
Sondajele au aratat ca femeile prefera sa mearga singure la cumparaturi, iar barbatii vor sa fie insotiti de partenere la cumparaturi, in special pentru ca habar nu au ce sa aleaga. Surprinzator, nu?
Si se pare ca stresul de a merge la cumparaturi impreuna cu partenerul creste odata cu trecerea timpului: 57% dintre persoanele in varsta intervievate spun ca s-au certat cu sotul/sotia in timpul cumparaturilor, in timp ce 41% dintre persoanele tinere, cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, spun ca mersul la cumparaturi impreuna cu partenerul ii introduce intr-o atmosfera festiva.
Prin urmare, nu iti face griji daca te trezesti ciondanindu-te cu iubitul in mijlocul magazinului. Aminteste-ti numai ca trebuie sa comunicati pentru a stabili ce trebuie facut ca totul sa iasa bine.
Ca sa nu iti iasa fum pe urechi in mijlocul magazinului, incearca aceste strategii simple:
Puneti-va de acord asupra sumei maxime ce poate fi cheltuita pentru cumpraturi, apoi incercati sa ramaneti la ce s-a stabilit. Banii sunt cauza majora a certurilor in cuplu. De obicei, cheltuielile prea mari duc la conflicte serioase, iar decizia luata de unul dintre parteneri de a cumpara ceva ce depaseste bugetul, fara a se consulta cu celalalt, reprezinta una dintre cele mai des intalnite greseli.
Hotarati inainte de a merge la cumparaturi care este bugetul pentru fiecare persoana in parte. Astfel vor fi evitate certurile de genul: “De ce sa cheltuim atat pentru matusa ta, din moment ce cadoul mamei nu costa nici jumatate!?”
In timp ce unele cupluri adopta o strategie de tip militar, cu liste exacte, verificari foarte atente de preturi, alte cupluri adopta mai degraba ideea “ne orientam noi la fata locului”. Ca sa nu cadeti intr-o extrema sau alta, incercati sa va organizati din timp si, mai ales, sa acceptati faptul ca mai trebuie sa faceti si compromisuri. Nu vei gasi decat foarte rar cadoul ideal la pretul perfect.
Lista este elementul cheie pentru o “sedinta” de cumparaturi reusita. Incearca sa pui pe hartie cam tot ce crezi ca ar trebui cumparat. Ordinea este importanta pentru ca iti va fi mai usor sa cumperi tot ce iti trebuie de la un anumit raion, decat sa pleci si apoi sa te intorci de unde ai plecat.