Fie că este vorba despre partenerul de viață, de părinți, de locul de muncă mult visat, de orașul sau satul natal ne este greu să ne despărțim. Și doare. Multe persoane chiar au nevoie de sprijin psihologic pentru a face față noii realități. Prin tehnici speciale, cu ajutorul terapeuților, se oferă o altă perspectivă a asupra relațiilor, despărților și asupra vieții.
Nimeni nu este scutit de despărțiri pentru că acesta este ritmul vieții. Suntem în continuă schimbare și noi și toți ceilalți oameni. La fel și tot ceea ce ne înconjoară.
”Ar fi ca sistemul digestiv. Ce a ajuns în colon, nu se mai poate întoarce înapoi. Cu cât digeri mai ușor ce a fost, cu cât elimini mai detașat emoțiile, amintirile, sistemul e mai curat și sănătos, pregătit pentru o nouă “prăjitură”. Colonul este locul unde adunăm emotiile. Cei care sunt frustrați și neputincioși, care țin cu dintii de relația pierdută, ajung să sufere de colită, constipație sau cancer de colon” explică Eugenia Pirleci, terapeut holistic și Life coach.
Perioada de doliu după o despărțire, după o pierdere este normală. Însă nu trebuie să se confunde cu întreaga atenție și să cotropească întreaga zi și întreaga noapte o perioadă lungă de timp. ”Firesc este să nu suferim deloc. Durerea e firesc să existe o vreme. Pentru că sunt multe schimbări în perioada despărțirii, putem pierde multe lucruri materiale, beneficii și avantaje, nu doar partenerul și iubirea sa. Din acest motiv ne doare. Unii își cultivă furia și o varsă de jur în prejurul lor, alții se adâncesc în tristețe și ajung în depresie. Toate astea dor, ce facem cu durerea, însă, ține de conștiența și curajul fiecăruia, Durerea vine și pleacă, este doar un fapt, suferința este o alegere. El a ales să te părăsească, însă, doar tu ești cel care decizi să suferi sau nu, mai mult sau mai puțin timp” a mai explicat Eugenia Pirleci.