Chiar dacă perfecționismul poate părea o calitate extraordinară la început, el îți dăunează de fapt. În special în relația de cuplu. Iată 4 semnale la care trebuie să fii atentă!
Faptul că te străduiești din răsputeri să fii iubita perfectă, impecabilă în purtări, reliefează o stimă de sine scăzută. Practic, tu îți ignori nevoile pentru a fi pe placul celuilalt. Crezi eronat că, doar fiind perfectă, meriți afecțiunea, atenția și aprecierea partenerului.
Citește și: Perfecționismul, o cale greșită prin care încerci să vindeci o traumă. Cum să te desparți de perfecționism?
Dacă preferi să te ascunzi în spatele perfectionismului absolut, se prea poate să eșuezi lamentabil într-o relație de cuplu. În timp, acest prost obicei te va determina să îți ignori nevoile proprii și să te neglijezi pe tine însăți.
Dacă îți ascunzi propriile simțiri doar pentru a-ți păstra reputația de femeie perfectă și atotputernică, acest lucru nu va duce decât într-o direcție nefavorabilă pentru tine. În timp, emoțiile contradictorii se vor acumula și vor ieși în cele mai nepotrivite momente la suprafață. Vei refula, e uman.
Nu mai ține totul în tine, așadar! Fii reală.
Citește și: Perfecţionismul, mai periculos decât crezi!
Îți pasă foarte tare de ce spun oamenii din exterior despre voi ca și cuplu? Încerci să le influențezi celorlalți perspectiva și să faci lucrurile să pară mereu la superlativ? Dacă răspunsul la aceste două întrebări a fost DA, ei bine, este foarte probabil să fii perfecționistă și să aduci acest aspect și în relația de cuplu.
Pe termen lung, eforturile tale permanente te vor epuiza. Nu uita că, pentru a fi frumoasă și sănătoasă, o relație nu trebuie să fie NEAPĂRAT și perfectă! Ba dimpotrivă! Fix în micile imperfecțiuni stă adevăratul farmec.
Surse: She Sapiens, Very well mind, Marriage