Continenta sexuala este o practica orientala straveche, foarte apreciata de catre unele persoane. Ea presupune retinerea si conservarea lichidului seminal in timpul actului sexual. Si totusi, cand ejacularea sau, mai bine zis, neejacularea devine o problema, e timpul pentru un control medical.
Barbatii au fost dintotdeauna preocupati de sperma – ce culoare are, ce miros, gust, ce cantitate si cu ce forta iese. Aproape fiecare cultura a lumii atribuie un sens special acestui fluid.
Pierderea spermei a fost considerata secole de-a randul o dovada de slabiciune. Ea a avut un rol important chiar si inainte de 1779 cand s-a demonstrat stiintific pentru prima data ca celulele spermei sunt cele care fertilizeaza ovulul. Drept dovada, orice problema legata de aceasta poate reprezenta pentru unii barbati o adevarata catastrofa.
Ce este neejacularea?
Neejacularea inseamna incapacitatea ejacularii lichidului seminal. Ea poate fi rezultatul unor probleme fizice sau psihologice. Daca un barbat produce sperma, dar nu reuseste sa o elibereze, poate inseamna ca este infertil.
In cele mai multe cazuri insa, neejacularea nu inseamna ca un barbat nu poate ajunge la orgasm.
Cauzele psihologice ale neejacularii
Atunci cand neejacularea are cauze psihologice, nici orgasmul nu se produce. Ea poate fi temporara sau permanenta.
Neejacularea temporara inseamna ca barbatul poate elibera sperma doar in anumite situatii. Iar asta nu depinde numai de momentul in sine, ci si de persoana cu care are loc actul sexual.
Neejacularea permanenta apare atunci cand un barbat nu poate elimina sperma in timp ce este treaz, dar o elimina in timpul somnului. In astfel de cazuri, barbatul in cauza are probleme psihologice profund inradacinate.
Si masturbarea poate fi considerata un semn psihologic al neejacularii – barbatul ejaculeaza numai in timpul autostimularii si niciodata in timpul actului sexual. Stresul, la randul lui, are un efect semnificativ si trebuie luat in considerare.
Cauzele fizice ale neejacularii
Neejacularea poate fi rezultatul unor probleme neurologice. Pe langa acestea, diabetul zaharat constituie una dintre cele mai importante cauze.
Ce e de facut?
In primul rand, trebuie stabilite exact cauzele neejacularii. Doar dupa ce a fost stabilit un diagnostic clar se poarte primi tratament.
Metodele pentru tratarea neejacularii sunt diferite, de la psihoterapie si medicamente pana la folosirea unor electroejaculatoare.
Partenerul tau a avut vreodata probleme cu ejacularea?