Prima întâlnire: 12 sfaturi pentru o întâlnire reușită

Îngrijorat în legătură cu prima ta întâlnire? Dacă iei în calcul câteva sfaturi, cu siguranță vei avea parte de o întâlnire reușită.
  • Publicat:
Prima întâlnire: 12 sfaturi pentru o întâlnire reușită
Prima întâlnire: 12 sfaturi pentru o întâlnire reușită sursa foto: shutterstock

Prima întâlnire este decisivă și vă poate ajuta în a obține o a doua întâlnire în cel mai scurt timp posibil. La prima întâlnire îți creezi o primă impresie care te va face să iei în calcul aspectele plăcute și cele mai puțin plăcute ale persoanei cu care te-ai întâlnit, astfel încât să decizi dacă merită să mai depui efort pe mai departe. La final tu vei ști cât se poate de clar dacă a fost o primă întâlnire reușită. Dar oare cum se văd lucrurile din perspectiva celuilalt?

Pentru multe persoane, primele întâlniri sunt cele mai rele. Este probabil ca ambele persoane să prezintă semne de agitație, să fie stânjenite. Vestea bună este că o primă întâlnire reușită face ca toate celelalte să merite efortul. Iată câteva sfaturi pentru ca șansele unei întâlniri reușite să fie cât mai mari:

1. Folosește poze reale dacă ai în plan o întâlnire online

Este ceva ce ar trebui să faci înainte de momentul primei întâlniri. Încearcă să folosești poze cât mai reale, astfel încât cel cu care te întâlnești să nu-ți ofere o primă privire care să te facă să te simți inconfortabil. Chiar dacă nu prezinți dimensiuni de model, fă-ți curaj și arată-te așa cum ești. Vei observa că naturalețea și sinceritatea vor fi întodeauna apreciate, indiferent de circumstanțe. Fă ca prima întâlnire să înceapă cu dreptul și nu lăsa ca asta să distrugă un posibil moment de neuitat din viața ta.

2. Alege cel mai potrivit loc de întâlnire

Când planifici prima întâlnire, nu ți-ai dori să mergi undeva prea luxos, prea zgomotos sau într-un loc unde să nu poți purta o conversație. Scopul unei prime întâlniri este să observi cât de bine te conectezi cu cel de lângă tine, așa că este important să vorbești și să te bucuri de compania celuilalt. Cea mai bună variantă este să mergi într-un loc liniștit și relaxat. Nu vrei să faci față presiunii unui restaurant prea sofisticat sau haosului unui parc de distracții pentru prima ta întâlnire. Gândește-te la o cafenea sau luați o băutură într-un alt loc cât mai liniștit, unde puteți începe conversația. Și dacă simți că tu și cel de lângă tine vă simțiți bine, poți să treci la un nivel superior mergând la cină în acea seară sau sugerând o întâlnire în dimineața următoare pentru o plimbare prin parc.

3. Îmbracă-te confortabil

A alege un outfit în care să te simți confortabil este cea mai bună idee. Cu toate acestea, prima impresie este mereu importantă așa că nu uita să depui un pic mai mult efort și să-ți stilizez outfitul într-un mod personalizat. Gândește-te la atmosferă și asociază ținută cu locul în care va avea loc întâlnirea. Ar putea să nu fie cea mai bună idee să porți perechea de stiletto într-o cafenea Starbucks.

4. Relaxează-te în timpul întâlnirii

Poate că este prezent un sentiment de singurătate în interiorul tău pentru că nu ai o relație sau poate că persoana cu care ai întâlnirea te atrage atât de mult încât vrei cu orice preț ca relația voastră să se transforme în ceva mai mult. Trage aer în piept și relaxează-te. Scopul primei întâlniri nu este să decizi dacă vrei să te căsătorești cu acea persoană, ci este să decizi dacă vrei să participi și la o a doua întâlnire. Așadar, încearcă să te distrezi și să te bucuri de timpul prețios pe care îl aveți doar pentru voi doi.

5. Fă cu măsură complimente

Atât fetele, cât și băieții apreciază când primesc compliemente autentice la o întâlnire. A-i spune partenerului tău de întâlnire „Arăți minunat!” este o idee grozavă. Cu toate acestea, ar fi bine să nu exagerezi în a oferi complimente. S-ar putea să devină incomod pentru cel de lângă tine.

Pe lângă complimentele legate de aspectul fizic, poți foloși și altele precum „Îmi plac râsul tău/umorul tău/inteligența ta” sau „Îmi plac gusturile tale în materie de muzică”.

6. Pune întrebări bune

Înainte de a merge la întâlnire, gândește-te la o serie de întrebări pe care a-i putea să i le adresezi persoanei cu care vei sta la masă. Pe lângă întrebările obișnuite pentru a-l cunoaște, uite câteva idei de întrebări care te vor ajuta să-ți cunoști partenerul de întâlnire la un nivel mult mai profund:

  • Care este ultima carte citită?
  • Care este cel mai plăcut cadou pe care l-ai primit vreodată?
  • Există vreun lucru pe care nu l-ai încercat, dar ți-ar plăcea să îl faci?
  • Care este cea mai frumoasă amintire de familie pe care o ai?
  • Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodată?
  • Când te simți stresat, cum încerci să te relaxezi?
  • Cum arată ziua ta ideală?

Lista poate continua. Lasă-ți imaginația să zburde și gândește-te la o serie de întrebări originale.

7. Fii atent la limbajul corpului

Semnalele simple, cum ar fi aplecarea înainte, contactul vizual și zâmbetul sunt indicii că ești încrezător, deschis și implicat în conversație. Pe de altă parte, încrucișarea brațelor, privirea prin cameră sau agitația te pot face să pari plictisit sau nervos și să transmiți un mesaj că nu vrei cu adevărat să fii la întâlnire.

Încă un sfat pentru prima întâlnire: Pune telefonul deoparte în buzunar sau în geantă și nu te uita la el decât dacă trebuie neapărat. Nu este distractiv să fii la o întâlnire cu cineva care se uită la telefonul său sau verifică des mesajele. Întâlnirea ta va fi cu siguranță mai reușită dacă încerci să te dedici 100% și să fii prezent în totalitate.

8. Folosește un limbaj pozitiv

A acorda atenție limbajului tău înseamnă mult mai mult decât a nu folosi cuvinte înjurioase. Totul este să nu vorbești negativ sau critic despre alți oameni, despre tine sau despre propria ta viață. Cuvintele sunt puternice și au un impact asupra oamenilor. A te plânge și a critica spune multe despre propria ta mentalitate și despre sentimentul de valoare de sine. Nu trebuie să fii fals la întâlnirea ta. Ar trebui să te concentrezi pe un limbaj propriu și natural, să fii recunoscător și să păstrezi o atitudine pozitivă.

9. Lasă-te purtat de val

Chiar dacă ai planificat fiecare detaliu al unei întâlniri romantice incredibile, nu uita să lași loc pentru spontaneitate. Tu și partenerul de întâlnire s-ar putea să cădeți de comun acord că e timpul pentru o înghețată în loc de bine stabilita vizită la muzeul de artă, iar asta este perfect în regulă. Este important să fii alături de cineva care este suficient de relaxat și flexibil pentru a face față situației în cazul în care planurile se schimbă.

10. Nu evita subiectele dificile sau personale

În mod ideal, conversațiile la prima întâlnire ar trebui să fie destul de distractive. Dar dacă apar subiecte dificile, nu încerca să schimbi subiectul. Vrei să cunoști această persoană și să vezi dacă sunteți compatibile. Și uneori, cel mai bun mod de a face asta este să vorbiți despre subiecte mai complicate, cum ar fi politica, credința, istoria familiei și alte aspecte importante ale vieții.

De exemplu, dacă ești o persoană credincioasă, s-ar putea să vrei să aduci asta în discuție, indiferent cu cine te întâlnești. Dacă au o problemă cu spiritualitatea voastră, este mai bine să știți asta mai devreme decât mai târziu, ca să nu vă pierdeți timpul unul celuilalt.

11. Fii tu însuți

Mulți oameni, în special cei care tind să fie anxioși sau autocritici se întreabă: “Mă place?” Dar ar trebui să se întrebe, de asemenea, “Îmi place?”

Amintiți-vă că aveți multe de adus la masă, iar alegerea persoanei cu care să te întâlnești este decizia fiecăruia. Adevărul este că nu ești potrivit pentru toată lumea și nu toată lumea este potrivită pentru tine. Persoana potrivită îți va găsi imperfecțiunile adorabile, așa că nu este nevoie să te prefaci în calea aprobării unui străin.

12. Lasă văitatul pe mai târziu

Chiar dacă traficul a fost infernal și sora ta mai mică te-a stresat pe tot parcursul drumului, a fi prea negativ la o primă întâlnire poate face mai mult rău decât bine. O primă întâlnire trebuie să fie ceva de neuitat. Ar fi bine să nu ascunzi cine ești. Lasă-ți autenticitatea să se manifeste, iar acest lucru te va ajuta în a menține o atitudine pozitivă.

Surse: self.com, remseysolutions.com, blueoceanstrategy.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult