Relația în care te afli este despre tine, iar dacă tu ești un dezechilibru total, nu vei găsi echilibru alături de altcineva, ba dimpotrivă! Este despre cine ești tu ca om, despre ce te definește, despre valorile și principiile tale, despre iubirea pe care ți-o oferi ție, dar și lumii.
Fericirea nu ți-o poate oferi și asigura nimeni altcineva în afară de tine însuți. Caută să fii fericită când ești singură, altfel nu vei reuși să fii fericită în doi.
Relația de cuplu nu este locul în care să vii cu așteptări, să CERI sau să pretinzi să ți se dea. Relația este locul în care intri pentru a DĂRUI.
Citește și: Comportamentul distructiv care îți știrbește încrederea în tine și îți distruge relațiile cu ceilalți
Da, ai auzit bine. Majoritatea rănilor noastre de ordin emoțional își au baza în copilărie, în momentul în care am format primele relații, respectiv cele cu părinții. Prin urmare, potrivit specialiștilor, acestea se vor vindeca tot în relațiile cu ceilalți.
Spre exemplu, părinții indispobili și distanți pot lăsa în urmă teama de „neiubire” sau faptul că nu meriți să fii iubită. Astfel că, de multe ori, la maturitate ajungem să alegem parteneri care manifestă comportamentul părinților, din dorința inconștiență de „a repara” relația cu aceștia din urmă. Pur și simplu, NE DORIM SĂ DĂM ALT FINAL POVEȘTII.
Abia atunci când te cunoșți foarte bine și ai disponibilitatea de a-ți evalua corect nevoile, de a le diferenția de dorințe sau visuri, când trăiești armonios cu tine, abia atunci te poți gândi la o relație de cuplu sănătoasă.
Mai mult, o relație de cuplu este cea mai tare formă de manifestare a sinelui. Iar tu ai la dispoziție următoarele acțiuni: să o DINAMIZEZI sau să o DINAMITEZI!
Ia-ți, așadar, două minute. Analizează comportamentul în relație și răspundeți sincer. Îți dinamizezi relația? Sau o dinamitezi?
Citește și: Cele mai comune greșeli pe care femeile le fac adesea în relația de cuplu