Relația de iubire: 4 ingrediente esențiale

Relația de iubire este foarte importantă pentru starea noastră de bine.
  • Publicat:
Relația de iubire: 4 ingrediente esențiale

Relația de iubire ne împlinește! Dovezi în acest sens sunt cele peste 13,5 milioane de cărți de self-help care abordează relațiile și interesul atât de multor cupluri în a-și îmbunătăți și susține povestea lor de iubire. Pe principiul “unde dragoste nu e, nimic nu e”, iată patru ingrediente esențiale pe care te invităm să le iei în considerare când vine vorba de a menține o relație de iubire de lngă durată.

Privește-ți partenerul în ochi!

Probabil că atunci când ți-ai întâlnit partenerul pentru prima dată, nu ai avut curaj să îl privești în ochi, însă mulți dintre noi nu o facem nici după mulți ani de relație. Specialiștii spun că în aceste vremuri în care ne pierdem din ce în ce mai mult în tehnologie, a privi partenerul în ochi devine un gest esențial și incredibil de intim, care poate suda o relație!

La urma urmei, nu te uiți în ochii tuturor. Michael Ellsberg, autorul cărții „Puterea contactului vizual”, sugerează că atunci când faci contact vizual cu o altă persoană, într-un anumit sens, îi oferi acelei persoane un indiciu al lumii tale interioare și emoționale. Chiar dacă cuplurile își feresc ochii atunci când se ceartă, cei cu o relație puternică folosesc adesea contactul vizual pentru a restabili conexiunea.

Râdeți împreună

Râsul face parte integrantă din intimitate, deoarece presupune asumarea riscului de a fi „atins emoțional” de o altă persoană. Sunt nenumărate studii care au dovedit că râsul are beneficii fizice, psihologice și interumane. Cuplul care râde împreună reduce stresul, trece peste „obstacolele mici” și se simte mai conectat. Cercetările sugerează că simțul umorului este o trăsătură atractivă pentru partener. În special femeilor le plac bărbații care le fac să râdă, iar bărbații sunt atrași de femeile care le înțeleg glumele și râd. Atât femeile, cât și bărbații asociază simțul umorului cu spiritul ludic, deci, implicit cu abilitatea de a face față mai bine obstacolelor grele din viață. Una dintre sfaturile mamelor pentru fetele lor gata de măritiș era să caute un bărbat cu simțul umorului. Pentru că pasiunea trece și e important să ai cu cine să râzi după aceea!
Mai mult, când partenerii sunt ironici și pot râde de ei înșiși, dar și de greșelile celuilalt, relația de iubire este bazată pe autenticitate și iertare.

Treci peste!

Nu există niciun cuplu care să nu se certe, să nu aibă discuții interminabile, sau să nu se enerveze la culme. Acestea fiind spuse, cele mai trainice cupluri sunt cuplurile care pur și simplu trec peste și nu întrețin sentimentul de ranchiună. Aceste cupluri au învățat că atunci când oamenii se află într-o stare de furie, pur și simpli nu se întâmplă nimic bun. Unul dintre ei, sau chiar ambii, trebuie să apese un buton de pauză și să facă ceva. Ori să scoată câinele afară, să înceapă să gătească sau să dea drumul la muzică și să renunțe la discuția care, oricum nu ducea niciunde. Și nu, nu trebuie să renunțăm la opiniile noastre sau la a spune ceea ce gândim cu adevărat, însă este important să identificăm și să renunțăm la discuțiile toxice, care devin atât de mari încât soluțiile și deciziile reciproce nu mai pot fi găsite deja. Este important să îți susții punctual de vedere într-o relație sau să spui ce te deranjează! Dar este foarte important să spui acest lucru cu blândețe, fără să fii nervos. Studiile arată că în momentul în care ridici vocea, mesajul nu mai ajunge la partener. Prin urmare, susține-ți punctual de vedere într-o manieră prietenoasă și fără nervi! Astfel, relația ta de iubire nu va avea de suferit!

Spune-i partenerului cât de mult înseamnă pentru tine

Un mire întrebat la nunta sa de prietenii lui de ce este sigur că mireasa lui este aleasa, el a răspuns: „Probabil că pot trăi cu mulți oameni, dar nu pot trăi fără ea!”
Este important să îi comunicăm partenerului cât de mult înseamnă pentru noi. Chiar dacă noi considerăm că lăsăm să se înțeleagă, de multe ori cuvintele pot face o diferență colosală. Iubirea nu este doar ceva ce simți. Este ceva ce faci, spun în cor specialiștii. Declarațiile de dragoste trebui dublate de acțiune. Nu este suficient să simțim; este crucial să și comunicăm și să acționăm în consecință. Limbajele iubirii sunt diferite și, de aceea, este esențial să punem în cuvinte sentimentele noastre, când avem ocazia, pentru a nu lăsa niciodată loc de interpretări!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandări: