Relațiile poliamoroase și relațiile deschise: care este diferența dintre ele?

Aflăm împreună care este diferența dintre relațiile poliamoroase și relațiile deschise.
  • Publicat:
Relațiile poliamoroase și relațiile deschise: care este diferența dintre ele?
Foto: shutterstock

Dragostea și intimitatea pot fi exprimate în multe moduri. De-a lungul anilor, au apărut numeroase tipuri de relații între indivizi. De exemplu, există relații care au la bază romantismul și consimțământul mutual, dar și relații bazate pe dorințe sexuale. Relațiile continuă să evolueze și începe să devină o normalitate acceptarea formelor de relații netradiționale, iar printre acestea se numără poliamoria și relațiile deschise. Aflăm în continuare care este diferența dintre relațiile poliamoroase și relațiile deschise.

Relațiile poliamoroase și relațiile deschise

Poliamoria și relațiile deschise sunt doi termeni complet diferiți, dar care stau sub umbrela termenului de „relații non-monogame”, în care partenerii acceptă să aibă conexiuni sexuale, emoționale sau romantice cu una sau mai multe persoane dinafara relației.

Termenul „poliamorie” descrie o relație în care sunt implicate trei sau mai multe persoane care sunt legate emoțional sau romantic. În schimb, o relație deschisă descrie o relație în care partenerii sunt implicați doar sexual, nu și emoțional sau romantic. Poliamoria și relațiile deschise sunt forme diferite de adulter. Aceste relații au la bază sinceritatea, comunicarea deschisă și acceptul mutual asupra limitelor partenerilor.

Ce este poliamoria?

Poliamoria, după cum sugerează și numele, este diferită de monogamie prin numărul de parteneri implicați în relație. Într-o relație poliamoroasă, partenerii sunt implicați romantic cu două sau mai multe persoane în același timp. Există câteva motive pentru care partenerii aleg să intre în relații poliamoroase.

De exemplu, poate fi vorba de dorințele sexuale și nevoile emoționale pe care le au și care pot fi îndeplinite de mai mulți parteneri. Alții intră în relații poliamoroase pentru că se află în relații la distanță. Pe de altă parte, multe persoane preferă relațiile poliamoroase pentru că sunt stabile și pe termen lung.

Ce este relația deschisă?

O relație deschisă este acea relație în care ambii parteneri acceptă să se angajeze în activități sexuale cu alte persoane. Unul dintre parteneri poartă numele de „partener primar”, ceea ce înseamnă că au o legătură atât emoțională, cât și sexuală cu acesta.

Persoanele implicate într-o relație deschisă sunt de acord să aibă mai mulți parteneri sexuali, fără să se implice romantic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult