Din păcate, mediul online este doar o minciună frumoasă pentru cei singuri care își caută o parteneră. Văd că au posibilitatea de a comunica cu multe persoane, însă, atunci când ajung acasă, locul de lângă ei din pat este tot gol. Oare este atât de dificil să îți găsești un partener, o parteneră?
De foarte multe ori, poate fi dificil să îți găsești o persoană potrivită. În România, nu există obișnuința de a putea intra în vorbă cu o persoană necunoscută de sex opus la o cafenea dimineața, la un restaurant în timpul mesei de prânz sau la un pahar de vin la cină.
De aceea, orizontul este un pic restrâns la: prieteni cunoștințe, colegi și mai rar pe internet făcându-mi cont de Facebook, Tinder etc.
Sunt câțiva pași, cum ar fi:
În funcție de vârstă, temperament sau cât de lungă este perioada de singurătate, putem vorbi despre: depresie, anxietate, atacuri de panică, tulburare de personalitate borderline, tulburare de personalitate paranoidă. De asemenea, putem vorbi despre apariția sau acutizarea unor adicții de droguri, alcool, jocuri de noroc.
Dacă o persoană simte că o apasă singurătatea sau deja are manifestările unor boli psihice, este important să meargă la psiholog pentru a primi un diagnostic. Oricare din afecțiunile de mai sus se pot acutiza sau pot apărea și alte afecțiuni mai grave. De aceea, mergând la psiholog își poate descărca sufletul și poate primi și un plan individualizat de psihoterapie sau medicamentos în cazurile mai grave.