Mirosul axilelor impreuna cu cel al organelor genitale ofera informatii pretioase despre o persoana, se presupune ca transmite mesaje celorlalti si nu in ultimul rand sporeste sau dimpotriva reduce gradul de atractivitate al posesorului. Iata ce ne spun Pavlina Lenochova si Jan Havlicek, doi oameni de stiinta cehi din cadrul Departamentului de Antropologie al Universitatii Charles, din Praga.
Ne alegem partenerii dupa miros
Mirosul natural al fiecaruia dintre noi consta din mirosul pielii, al parului, al respiratiei, axilelor, picioarelor si organelor genitale. Iar sursa principala de miros este reprezentata de produsul final secretat de glandele exocrine, endocrine si sebacee, precum si de bacteriile de la suprafata pielii.
Ei bine, acest miros, usor sesizabil atunci cand persoana in cauza nu utilizeaza in nestire produse cosmetice (creme, parfumuri, antiperspirante etc.), joaca un rol important in alegerea partenerului de viata.
Cercetatorii spun ca in mod inconstient, femeile prefera barbatii al caror complex major de histocompatibilitate (ce determina diferentele antigenice intre membrii unei specii) este total diferit de cel personal, asigurandu-se astfel ca vor avea copii sanatosi din punct de vedere genetic.
Cum iti afecteaza alimentatia nivelul de sex-appeal
Pe langa factorul genetic, alti factori care pot influenta mirosul corpului sunt: statutul reproductiv si cel emotional, alimentatia si existenta unor boli.
Citeste aici despre o alta modalitate prin care alimentatia poate influenta jocurile erotice.
In studiile lor, Havlicek si Lenochova au ajuns la concluzia ca alimentele pe baza de carne influenteaza cel mai mult mirosul personal si implicit nivelul de atractivitate.
Iar concluzia la care au ajuns este ca vegetarienii sunt mai atragatori intrucat axilele lor miros mai putin intens si mai placut decat ale carnivorilor.
Iar pentru a a-si regla mirosul propriului trup, o persoana ar trebui sa renunte la carne timp de doua saptamani.