Se spune că oamenii nu sunt fericiţi şi nu se înţeleg pentru că nu se cunosc şi nu se cunosc pentru că nu comunică. Chiar şi atunci când vine vorba de relaţii sexuale, puţin sunt cei care îşi descoperă partenerul cu de-amănuntul şi îi înţeleg reacţiile fizice.
Ne întrebăm de ce partenerul nostru nu reuşeşte să atingă acea stare orgasmică mult dorită, dar nu înţelegem decât evaziv cum funcţionează organele genitale…
Aşa, neîndemânatici căutăm o cale spre punctul G sau spre stimularea fizică şi mentală.
Organul genital feminin, marea enigmă
Despre vagin s-au conturat zeci de mituri şi s-au emis la fel de multe teorii mai puţin adevărate, de la elasticitatea sa la ce îl excită şi ce nu.
Însă, ceea ce trebuie să ştim este că toate părţile lui reacţionează stimulilor externi: labiile mari, labiile mici, organele erectile ale vulvei, bulbii vestibulului, clitoris, vagin…
Două cute tegumentare, în formă ovoidă alungită, labiile mari formează o comisură anterioară şi alta posterioară. La baza acestora sunt situate Glandele Bartholin, al căror rol este de a a secreta un lichid filant ce lubrifiază organele genitale externe.
În timpul excitării, labiile mici se umflă, sângele pompând cu intensitate.
Organele erectile ale vulvei participă la crearea senzaţiilor plăcute şi la realizarea actului sexual.
Orgasmul vaginal
Freud spunea că orgasmul clitoridian este pueril, iar cel vaginal dovedeşte maturitate sexuală.
În timpul penetrării sunt atinse mai multe puncte care declanşează plăcerea : punctul G (aproximativ 1 cm în interiorul vaginului), colul uterin şi fornixul.
Colul uterin este treimea superioară a vaginului şi declanşează senzaţii extrem de profunde.
Fornixul este o zonă din interiorul vaginului ce se dezvăluie numai dacă excitaţia este puternică. Altfel, fornixul se ascunde în spatele colului uterin.
Clitorisul, un organ mic pentru o plăcere mare
Clitorisul este un organ de dimeniune foarte mică, având o structură erectilă omoloagă corpilor cavernos ai penisului
(primele luni după concepţie, organele sexuale feminine par a fi identice cu cele masculine).
Este foarte important să ştim unde este situat cu exactitate ca să nu pierdem, la câţiva centimetri, o plăcere garantată: este situat în partea anterioară a vulvei, în spatele comisurii anterioare a labiilor.
Clitorisul este o sursă primară de stimulare erotică, iar cele mai multe femei pot atinge un orgasm clitoridian mai repede decât unul vaginal.
Experimentarea lui trebuie să fie un proces blând, ceea ce înseamnă o excitaţie atentă cu degetele, limba, chiar penisul.
Abia când femeia este foarte excitată (geme de plăcere), e recomandat să fii un pic mai agresiv.
Ejaculează femeile ?
Greu de crezut, dar femeile au capacitatea de a ejacula, fluidul feminin fiind foarte asemănător cu lichidul produs de organul genital masculin.
Aşadar, ejacularea feminină înseamnă expulzarea unui lichid albicios din interiorul sau din jurul uretrei. Cantitatea variază de la femei la femei şi nu toate femeile pot ejacula.
De reţinut: de obicei, lichidul este urmat de un orgasm puternic!
Domnul Penis
Dacă vrei să cunoşti bărbatul de lângă tine, trebuie să îl cunoşti foarte bine şi pe ‘’Domnul Penis’’.
În primul şi în primul rând, este sănătos să clarifici raportarea la mărimea penisului, mărime care este un dat genetic.
Sunt femei pentru care mărimea contează foarte mult şi femei care evaluează această mărime în funcţie de cum îşi mânuieşte partenerul organul genital. Una peste alta, în sex contează calitatea şi nu neapărat cantitatea!
Cum deja probabil ştiaţi, penisul este un ţesut erectil acoperit de piele. În zona pubisului (simfiziei pubiene) se află baza penisului care poate fi şi ea o zonă excitabilă.
La polul opus te întâlneşti cu cea mai sensibilă parte a penisului, glandul, puternic inervat şi spongios.
Meatul urinar (orificiul pe unde este eliminată urina şi sperma) nu este foarte important în atingerea orgasmului.
Însă, pielea fină care acoperă penisul (prepuţul) conţine numeroase terminaţii nervoase, ceea ce o face un personaj principal în timpul actului sexual. Frecarea şi presiunea îi oferă bărbatului o stare profundă de excitabilitate.
În interior, prepuţul este format dintr-o mucoasă ce conţine glande sebacee care lubrifiază şi protejează glandul.
Foarte sensibil la excitaţie este şi frâul prepuţului, ţesutul conjunctiv din partea posterioară a penisului, între partea interioară prepuţului şi baza glandului.
O altă parte componentă a penisului, în jurul căreia se poate contura starea de plăcere, este scrotul sau locul care găzduieşte testiculele.
De fapt, penisul în totalitatea lui este o zonă profund erogenă, doar că luat pe bucăţi te poate surprinde cu atât mai mult…