Trebuie să recunoaştem că mulţi dintre noi am crescut într-o societate ruşinată să vorbească despre tot ce ţine de sex, de la actul în sine, la puterea orgasmului şi arta de a ajunge pe culmile plăcerii. Educaţia sexuală este necesară pentru că prin simpla ei prezenţă este mult mai uşor să înţelegi cum funcţionează aparatul genital, dar şi cum se ajunge la stimulare şi orgasm. Azi vorbim despre clitoris. Extrem de complex prin natura sa, dar şi o parte incredibilă şi miraculoasă a corpului uman, de cele mai multe ori este ignorat sau…neînţeles. Pentru a înţelege, de fapt, ce este şi ce rol are, îţi prezentăm câteva aspecte care nu trebuie sărite cu vederea.
Clitorisul, mai mare decât îţi poţi imagina. În primul rând, ia aminte: clitorisul nu face parte din vagin! Este parte din vulă, partea externă a aparatului genital feminin. Vaginul, în schimb, face referire doar la canalul vaginal. De cele mai multe ori, când vorbim de clitoris ne gândim la ceva micuţ, ca o perlă, aflat deasupra labiilor interne. Însă, adevărul este că acesta este mult mai mare decât ceea ce vedem noi. Glandul clitorisului este cea mai sensibilă parte a clitorisului şi, de asemenea, cea mai mică, aceasta având o dimensiune de 0.5cm până la 2cm, dar care variază de la o femeie la alta. Fiecare clitoris, indiferent de formă, mărime sau culoare este perfect normal.
Mulţi dintre noi nu luăm în calcul faptul că ceea ce vedem din clitoris este doar partea externă. În schimb, cea internă se extinde de la labie, spre abdomen. Clitorisul este alcătuit din gland, corp, două labii şi doi bulbi care, în general, sunt de 3-7cm lungime.
Clitorisul şi penisul, două organe similare. Dacă am studia atent clitorisul am observa câteva aspecte asemănătoare penisului. Ambele organe au capacitatea de a se afla în erecţie şi ambele duc la atingerea orgasmului. Da, ai citit bine! Chiar şi clitorisul devine erect. În momentul excitării, crura şi bulbii se întăresc, exact cum se întâmplă cu penisul aflat în stare erectă. Acesta se extinde cu 200%.
Clitorisul garantează orgasmul. Clitorisul este epicentrul orgasmului feminin. Structura sa este de aşa natură încât să se ajungă rapid la orgasm. Clitorisul conţine peste 8.000 de terminaţii nervoase, majoritatea aflându-se în glandul clitorisului. Unele femei au nevoie de stimulare directă, în timp ce altele pot ajunge la orgasm doar prin stimularea indirectă, realizată prin presiunea transmisă de ţesuturile vecine.
Punctul G, parte din clitoris. Punctul G este localizat pe peretele anterior al vaginului. Acesta poate fi descoperit cu ajutorul degetelor, spre buric, chiar în spatele osului pubian. Mai exact, punctul G este locul în care cele două jumătăţi ale clitorislui se întâlnesc. Orgasmele atinse în urma stimulării punctului G nu sunt diferite faţă de cele obţinute în urma stimulării directe, chiar dacă intensitatea lor poate varia.