Simplifică-ţi existenţa şi vei fi mai FERICITĂ!

Simplitatea funcţionează în cazul multor persoane, oferindu-le o nouă senzaţie minunată de libertate şi de luciditate, cu o direcţie în viaţă mult mai bine definită. Dezorganizarea e o stare incredibil de stresantă şi poate avea un impact grav asupra bunăstării tale generale.
  • Publicat:
Simplifică-ţi existenţa şi vei fi mai FERICITĂ!

Suntem cu toţii, de ceva vreme, participanţi mai mult sau mai puţin activi la o adevărată cursă a înarmărilor: vânăm produse, promoţii, carduri de cumpărături, gadgeturi, dispozitive de ultimă generaţie, ştiri, zvonuri, informaţii. Şi, uneori fără să ne dăm seama, tot atâtea griji! Naomi Saunders, “organizator profesionist” propune spre lectură un ghid inteligent şi accesibil pentru o viaţă mai puţin aglomerată, cu mai puţin stres şi cu mult mai mult farmec.

Beneficiile simplităţii

Simplitatea funcţionează în cazul multor persoane, oferindu-le o nouă senzaţie minunată de libertate şi de luciditate, cu o direcţie în viaţă mult mai bine definită. Dezorganizarea e o stare incredibil de stresantă şi poate avea un impact grav asupra bunăstării tale generale.

Dacă trăieşti în haos zi de zi, acest lucru îţi va afecta în cele din urmă sănătatea, pe măsură ce te chinui să nu renunţi la nimic şi devii din ce în ce mai deznădăjduit(ă).

Planificarea

Poate să-ţi placă sau nu zicala: “Dacă nu reuşeşti să planifici înseamnă că planifici să nu reuşeşti”, dar în acest caz se aplică. Cu excepţia cazului în care locuieşti singur(ă), înainte de a începe să faci schimbări organizează o şedinţă de planificare cu restul familiei.

Planurile tale îi vor afecta pe toţi membrii familiei, aşa că cel mai cinstit este să anunţi pe toată lumea. De asemenea, va trebui să te asiguri de ajutorul lor dacă vrei ca schimbarea stilului de viaţă să aibă succes. Nu ajută la nimic dacă numai tu crezi că e o idee bună.

Sediul central al gospodăriei
Nu e uşor să conduci o gospodărie, şi de aceea ai nevoie de un centru de operaţiuni. Dacă de obicei îţi administrezi casa şi familia din colţul mesei de bucătărie, fă o prioritate din a-ţi găsi propria masă ori propriul birou sau post de lucru.

Un spaţiu de lucru numai al tău reprezintă un pas important către organizare şi control atunci când conduci o casă şi o familie. Oricum împarţi responsabilităţile la tine acasă, asigură-te că atât tu, cât şi partenerul tău înţelegeţi ce are de făcut fiecare.

Nu mai încerca să faci totul!
Nu trăi cu impresia că trebuie să faci totul, indiferent câtă presiune simţi că planează asupra ta. Simplifică-ţi viaţa spunând “nu” atunci când eşti rugat(ă) să faci anumite lucruri, în loc să fii de acord cu ceva şi apoi să regreţi. Ignoră vechiul dicton “dacă vrei ca ceva să fie făcut, roagă un om ocupat”.

Dacă acel om ocupat eşti tu, spune “nu”! Ai probabil deja destule angajamente, aşa că de ce să complici lucrurile asumându-ţi şi mai multe sarcini? Mai ia câte o pauză şi nu-ţi umple fiecare minut al fiecărei zile. Lasă-ţi nişte spaţiu liber în agendă, pentru a avea timp de rezervă, dacă ai nevoie.


“Cum să îţi simplifici viaţa. Ghid inteligent pentru o viaţă mai simplă şi mai fericită” de Naomi Saunders, Editura Humanitas, 157 pag., 20 lei
 

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Boala „a fi mereu nemulţumit”
Boala „a fi mereu nemulţumit”