7 motive să alegi un retreat în locul unei vacanţe obişnuite

Retreaturile oferă de toate, inclusiv vindecare spirituală, o stare de bine prin meditaţie şi yoga, consiliere familială şi un alt tip de relaxare.
  • Publicat:
7 motive să alegi un retreat în locul unei vacanţe obişnuite

În fiecare an, milioane de oameni se retrag din vieţile lor frenetice pentru 1-2 săptămâni, cu scopul de a se odihni şi pentru a se recupera. Aceste excursii variază de la obişnuitele vacanţe în familie până la excursii de aventură sau vacanţe exotice. Cu toate acestea, după un an încărcat, când vine vremea să aleagă o opţiune de vacanţă, mulţi se întorc la destinaţiile lor favorite fără să realizeze că vor fi în continuare într-un program de responsabilitate 24/7 pe parcursul excursiei lor.

Astfel de vacanţe maschează scopul principal al unei retrageri, acela de a te relaxa şi de a te reîncărca. În orice caz, comparativ cu o vacanţă, care înseamnă o deconectare din rutina zilnică, retreaturile sunt escapade menite să te poarte într-o locaţie exotică pentru a-ţi oferi atenţie ţie, pentru a te asculta, a lucra cu mintea ta şi a-ţi folosi contextul în care să te întorci acasă cu rezolvări.

Retreaturile oferă de toate, inclusiv vindecare spirituală, o stare de bine prin meditaţie şi yoga, consiliere familială şi un alt tip de relaxare.

Mai jos am subliniat 7 motive pentru care merită să optezi pentru un retreat.

Retreaturile au beneficii pe termen lung

Pe lângă faptul că îţi oferă o ieşire din rutina zilnică, retreaturile se diferenţiază de simplele vacanţe prin motivele care stau în spatele lor. Această intenţie poate fi o situaţie pe care tu doreşti să te concentrezi, o experienţă asupra căreia vrei să reflectezi sau un aspect căruia doreşti să îi oferi timp şi, poate, vindecare.

Mai mult decât atât, toate aspectele unui retreat – locaţia, confortul, mâncarea, utilităţile, terapiile şi activităţile – sunt aliniate cu nevoile tale. Prin urmare, beneficiile retreaturilor sunt mult mai de impact şi de mai lungă durată decât excursiile obişnuite, unde tradiţia de petrecere a timpului liber este mult diferită.

Potrivit unui studiu publicat în Translational Psychiatry, vacanţele obişnuite aduc îmbunătăţiri în organism doar pe o perioadă scurtă, în vreme ce o săptămână de meditaţie poate îmbunătăţi întregul metabolism pentru o perioadă îndelungată.

În plus, retreaturile sunt cunoscute pentru ajutorul pe care îl oferă persoanelor cu probleme de anxietate, hipertensiune arterială sau oboseală cronică.

Retreaturile îţi aduc timp cu tine

Scopul retreaturilor este de a-ţi asigura solitudinea de care ai nevoie. Temele de grup sunt ocazia de care ai nevoie pentru a te centra în propriile gânduri. Meditaţiile şi programul de retreat sunt făcute în aşa fel încât să te ajute să te simţi bine cu tine şi deseori temele de „lucru” pe care le primeşti de la o zi la alta îţi oferă un preţios dialog cu sinele.

Detaşare, nu doar depărtare!

Vacanţele normale se pot face oriunde, de multe ori în hoteluri, pensiuni şi unde împarţi cina cu sute de oameni, la restaurant. Totodată, activităţile sunt pentru un public larg şi în care îţi este greu să îţi trăieşti liniştea.

Retreaturile, în schimb, îţi oferă o diversitate de activităţi care îţi domolesc setea de aventură şi de a explora noi culturi şi obiceiuri.

Locaţia care se alege pentru un retreat este departe de agitaţie, pentru a te putea destinde cu adevărat. În plus, programul este unul care te va relaxa, nu încărca. 

Eşti înconjurat de oameni cu care te înţelegi

Retreaturile atrag oameni cu ocupaţii şi interese similare şi îţi oferă posibilitatea de a petrece momente memorabile alături de persoane care gândesc la fel şi care caută să atingă aceleaşi obiective ca tine.  De multe ori, prieteniile care încep într-un retreat continuă de-a lungul anilor şi oamenii care se cunosc astfel ajung la relaţii durabile, tocmai datorită similitudinilor.

Faci terapie şi curs în propria vacanţă

Retreaturile includ o temă care defineşte programul retreatului şi pe care ai ales-o pentru a aduce îmbunătăţiri situaţiei tale de viaţă.

Faptul că ai lăsat acasă programul de zi cu zi, tensiunea sau tabieturile şi te centrezi doar pe tine este o ocazie grozavă pentru a accelera vindecarea ta emoţională.

Cu picioarele în nisip, în pacea naturii şi parte dintr-un grup de oameni cu acelaşi scop ca al tău, gândurile tale se aşază diferit, claritatea pe care o ai este propice noilor decizii pe care urmează să le iei!

Ideea de all-inclusive o regăseşti într-un concept-inclusive!

Tema retreatului devine un concept care integrează perfect locaţia de cazare, insula sau ţara aleasă, cultura localnicilor fiind un detaliu care se raportează temei tale de retreat. Acest lucru creează cu adevărat o experienţă, fiind mai mult decât un simplu concediu de odihnă.

Planificarea este o sarcină care se eliberează din obligaţiile de vacanţă şi, iată, devine o bucurie să descoperi că tema ta de viaţă se leagă armonios cu grupul de lucru la care participi, cu mâncarea din farfurie, cu activităţile din fiecare zi, cu excursiile sau tema de lucru pentru ziua următoare.

Retreaturile pot fi mai economice

Datorită faptului că sunt concepute pentru un grup mic de oameni, retreaturile sunt mai economice decât un concediu. Având toate costurile incluse – transporturi, excursii, ghid, facilitator al temei de lucru din retreat, cazare şi masă –, retreaturile sunt mai ieftine comparativ cu vacanţele normale.

Motivul este că în timpul vacanţelor obişnuite poţi să iei singur decizii privind costurile, ceea ce te poate face să uiţi câteodată să fii cumpătat. Retreaturile, în schimb, sunt planificate dinainte şi includ servicii exclusive, cum ar fi consultanţă profesională şi traininguri, comparativ cu o vacanţă obişnuită.

Din toate aceste motive, fii inspirat şi oferă-ţi experienţa unui retreat în schimbul vacanţei obişnuite. Îţi va permite să te relaxezi şi să îţi rezolvi temele de viaţă actuale. În plus, vei avea timp pentru tine, pentru linişte şi redescoperirea echilibrului interior.

Dintr-un retreat bine organizat te întorci cu energie pentru experienţele pe care le ai de ales în viaţa de zi cu zi!

Urmărește CSID.ro pe Google News