Cauţi locuri de petrecut vacanţa pentru tine şi familia ta, locuri unde să vă relaxaţi, dar să vă şi distraţi, unde să vă bucuraţi de aer curat, dar unde să şi descoperiţi lucruri interesante?
Îţi propunem câteva alternative care îi vor satisface chiar şi pe cei mai aventuroşi membrii ai familie tale:
1. Ieşiri scurte la plajă
Plaja şi marea nu se demodează niciodată – sunt distractive pentru orice tip de familie sau pentru diferite personalităţi. Indiferent de locul unde alegi să mergi la plajă te vei bucura sigur de soare, relaxare, dar şi de sentimente de exaltare… Nu ai nevoie decat de câteva prosoape, costume de baie, papuci şi creme de protecţie – pentru o vacanţă de neuitat.
2. Camping
Pune în maşină saci de dormit, un cort, câte ceva de mâncare şi porneşte spre o zonă de camping favorită. Ajunsă acolo, mobilizează-ţi membrii familie pentru a vă întrece abilităţile de pescari – aşa veţi avea şi ce să gătiţi la cină. Şi nu omite nelipsitul foc de tabără. În tot timpul acesta asigură-te că micuţii sunt implicaţi în activităţi pentru a învăţa lucruri noi. Pe drum antrenează-i pe cei mai mici prin jocuri distractive, cântece specifice excursiilor şi nu uita de fotografiile celor mai frumoase amintiri.
3. Monumente naţionale
Dacă îţi doreşti să oferi copiilor o parte din istoria ţării tale, printr-o manieră destinsă, vizitaţi împreună monumente naţionale: în timp ce vă relaxaţi, copiii vor rămâne cu informaţii folositoare (despre religie, istoria Evului Mediu, artă etc) pentru cultura lor generală, dar şi pentru unele materii de la şcoală.
4. Distracţie în mediul urban
Nu eşti nevoit să părăseşti oraşul ca să te simţi în vacanţă: creionează o hartă cu punctele de atracţie din oraşul tău: restaurante celebre, parcuri în care nu ai reuşit să-ţi plimbi copiii, spectacole de teatru inedite… Vă veţi bucura cu toţii de noi parfumuri ale aceluiaşi oraş.
5. Tabere de familie
Noţiunea de tabără nu mai defineşte strict “evadare pentru copii”, ci şi pentru adulţi. Există tabere special create pentru o vacanţă de familie: vă puteţi bucura de activităţi diverse precum ciclism, paintball, caiac şi multe altele. În unele momente ale zilei se organizează evenimente pentru distracţia separată a copiilor, timp în care părinţii se pot odihni.
6. Camping în curtea ta
Dacă stai la casă sau ai în apropiere casa bunicilor (cu grădină), poţi economisi resurse financiare fără să fii nevoită să renunţi la distracţia din mijlocul familiei. Transformă curtea într-un adevărat loc de camping: instalează chiar şi un cort şi spune-le copiilor poveşti în jurul unui foc de tabără. Pentru ca experienţa să fie cât mai reală, exploataţi grădina ca şi cum aţi fi în mijlocul unei depresiuni – admiraţi pomii, culegeţi flori, jucaţi-vă în iarbă.
Sursa: sheknows.com