Vacanţa s-a terminat pentru majoritatea dintre noi. Pe lângă miile de fotografii şi sutele de amintiri frumoase pe fundalul unor peisaje de vis, unii dintre turişti au an de an peripeţii din cauza neatenţiei asupra propriilor bunuri. De obicei, înspre destinaţie ne facem griji dacă am uitat ceva indispensabil acasă, doar că în realitate grijile trebuie păstrate şi pentru bagajul de întoarcere. Iată un top cu cele mai frecvente obiecte uitate în hoteluri, pensiuni, aeroporturi menit să ajute la reuşita vacanţelor următoare.
Astăzi, a devenit un soi de prelungire a mâinii drepte. Telefonul mobil a devenit indispensabil în ultimii ani. Şi ca orice obiect important din când în când este pierdut. Hotelierii primesc des mesaje de la clienţii care au făcut check-out tocmai despre telefon. Situaţia se poate complica în cazul celor care au bilete electronice de avion sau de tren ori autobuz, aplicaţiile de pe smartphone fiind singura dovadă a acestora. O copie printată poate salva din situaţii neplăcute. De asemenea, măsuri precum amprenta digitală sau alte coduri secrete ce blochează telefonul vă pot scuti de neplăceri. Nu este de recomandat să salvaţi datele contului bancar sau fotografii ale acestuia în telefon.
Unul dintre cele mai mari coşmaruri într-o vacanţă într-un loc îndepărtat este să îţi pierzi paşaportul. De multe ori, turiştii observă lipsa acestuia abia în aeroport.Paşaportul este uitat în seiful din camera de hotel. Atenţie, în cazul în care aţi pierdut actul cu care puteţi călători trebuie să vă adresaţi de urgenţă celui mai aproapiat consulat sau ambadasei României din ţara în care vă aflaţi. Aceste informaţii este ideal să le aveţi notate în agenda chiar de la începutul călătoriei.
Cu siguranţă nu la fel de importantă precum paşaportul sau telefonul, lenjeria intimă este printre accesoriile cele mai uitate de turişti în hoteluri. Lenjeriei intime i se adaugă şi costumul de baie, uitat adesea la uscat în baie sau în balcon.
Sunt mici, uşor de pierdut sau de uitat, însă ”descuie” întrebări de genul – eu cu ce intru în casă. Iar cheia de gât nu se mai poartă. Călătorii schimbă haine, valize, portofele, poşete însă trebuie să se asigure că vor avea mereu aproape setul de chei. O cheie de rezervă la unul dintre membri familiei sau un prieten de încredere poate salva multe vacanţe.
Cine şi-ar închipui un călător cu mâinile în buzunare? Cu toate acestea, există multe vacanţe care sfârşesc prin pierderea bagajelor şi nu doar din vina angajaţilor la aeroport. Există situaţii în care turiştii uită pur şi simplu de existenţa acestuia sau şi mai frecvent lasă în grija partenerului propriul bagaj iar acesta uită. Această situaţie se mai întâlneşte şi în cazul celor care au mai multe escale şi obosesc din cauza zborurilor lungi. O etichetă cu adresa, număr de telefon, email este de mare ajutor.
Probabil aveţi părinţi printre cercurile de cunoscuţi, dacă nu chiar experimentaţi această experienţă. Şi ştiţi ce însemnătate are jucăria preferată pentru un copil. Nu doarme fără ea, nu mănâncă, nu se spală pe dinţi şi nu pleacă fără companionul din pluş. Sunt situaţii în care modelul de jucărie respectiv nu se mai fabrică, iar părinţii caută pe internet, prin pieţele volante, prin magazinele second-hand jucăria cu pricina. Exact ca în legile lui Murphy, aceste jucării sunt uitate în camera de hotel.
Dacă la sfârşitul, unei veri marea şi nisipul ar scoate la iveală bijuteriile pierdute, cu siguranţă un cufăr precum cel din filmul ”Piraţii din Caraibe” s-ar strânge. Bijuteriie pentru care se plânge cel mai mult sunt cele simbolice – inele de logodnă, verighete, lănţişoare de la bunica etc. În multe dintre cazuri, inelele se uită la chiuvetă, din obişnuinţă bijuteriile se scot de pe mâini înainte de a începe spălarea mâinilor. Dar în multe hoteluri, se găsesc bijuterii şi sub pat, în pat, pe podea sau în noptiere.