O capitală imperială poate fi vizitată sub diferite umbrele. Umbrela călătorului care vrea să descopere la pas grandioasele bulevarde şi străzile înguste ce ţin pe umerii lor paşii istoriei, umbrela pasionatului de nou şi hi-tech ce îşi va găsi armonia în cartierele cu zgârie-nori futurişti, umbrela pasionatului de artă ce îşi va satisface gustul de frumos în zecile de muzee şi galerii…
…Umbrela iubitorului de shopping ce va atinge starea Zen pe o arteră cu magazine, umbrela finului degustător al artei culinare ce îşi va satisface papilele gustative în restaurante renumite, dar le va da o şansă şi bucătarilor la început de drum, sau umbrela călătorului care vrea să le descopere pe toate.
Pentru că este un oraş complex şi pentru că timpul nu este întotdeauna cel mai bun prieten, Viena ţi se arată cu generozitate la fiecare pas. Anul acesta, toată Austria serbează cea de-a 150-a aniversare a lui Gustav Klimt, pictorul care a reuşit să redea cu pensula şi foiţe de aur cel mai dorit sărut al lumii.
Muzeul Belvedere din Viena deţine, prin 22 de picturi, cea mai mare colecţie Klimt din lume. Opere esenţiale se găsesc şi în muzeul Leopold din Cartierul Muzeelor, în Muzeul Vienei şi în Albertina.
Pentru că pictura este într-un melanj perfect cu muzica, iubirea şi arta culinară, ce aţi spune să luaţi cina într-un muzeu, la propriu? Vă recomandăm pe lângă expoziţiile Klimt (klimt2012.info) şi o seară gurmet la Muzeul de Istoria Artei Viena, www.khm.at, unde printre tablouri de Rembrandt, Rubens, Klimt şi mulţi alţi grei, pe un fond muzical clasic, puteţi savura somon fume, spumă de vanilie în sos de căpşuni şi multe alte bunătăţi la discreţie pentru aproximativ 50 euro de persoană. Viena are gust bun!