Vrei să devii un călător? Scurt ghid pentru călătorii frumoase, ieftine și în siguranță

Mulți oameni, lasă visul de a călători în destinații de vis pentru pensie. Însă, fără antrenament în privința călătoriilor, posibil ca la vârsta a treia să nu mai aibă curaj.
  • Publicat:
Vrei să devii un călător? Scurt ghid pentru călătorii frumoase, ieftine și în siguranță
Câteva sfaturi testate în călătorii te pot scuti de stres. Iată-le! Foto: Mădălina Drăgoi

Oamenii au fost mereu fascinați să descopere lumea înconjurătoare. Timp, energie, resurse, știință, tehnologie, curiozitate, dragoste pentru natură, dragoste pentru oameni au fost mereu alocate pentru explorarea noilor locurilor. Infrastructura modern permite astăzi călătoriile tututor doritorilor. Dacă nu ai călătorit până acum prea departe sau chiar deloc, iată câteva sfaturi utile.

 

Chiar dacă visul tău este să vizitezi Papua Noua Guinee și pentru moment nu ai cum să o faci, nu te descuraja. Visele mărețe sunt motoarele vieții împlinite. Începeți prin a privi propriul oraș sau sat prin ochii unui turist. Ce i-ați recomanda să vadă? Ce credeți că i-ar plăcea? Faceți excursii de o zi chiar în orașele sau locuri frumoase în apropiere de casă. Antrenând spiritul de călător constant, veți pleca din ce în ce mai departe. Iată câteva instrumente bune pentru călătorii în siguranță.

Chiar dacă poți călători cu buletinul, este bine să ai și pașaport

Pașaport valabil – un pas important pentru călători și în țările unde se cere viză. Dar și un document suplimentar, bun de avut în călătorii. Nu se știe niciodată, dacă pierzi un act de identitate, poți folosi actul al doilea.

O rezervă de bani pentru situații de urgență – de ajutor

Stabilirea unui buget pentru fiecare călătorie este un aspect important. Stabiliea unui fond bănesc de urgență ușor de accesat este de folos. Nu se știe niciodată, dacă pierzi un tren, un avion.

Ce faci în caz că te îmbolnăvești peste hotare?

Asigurarea de sănătate – în țările Uniunii Europene se poate folosi cardul European de sănătate în caz de urgențe medicale. În alte țări, se necesită asigurări de călătorie încheiate special. O trusă de medicamente de urgență, mereu bine de avut în bagaj. Documentarea despre cultura locului pe care îl veți vizita, obiective turistice, puncte de interes este importantă. Mai ales pentru călătorii la început de drum. Verificați cu atenție informații de genul: moneda locală, carduri bancare acceptate, boli la care ați putea fi expuși din cauza insectelor (de exemplu: malaria, febră dengue).

Internetul poate fi foarte scump în unele locații

Internetul pe telefon este unul dintre cele mai ușoare căi pentru a vă descurca în călătorii. Dacă sunteți în afară țărilor UE, unde puteți folosi internet din abonamentul pe care îl aveți în țară, este mai convenabil să cumpărați o cartelă locală cu internet, decât să accesați internetul de la providerul din țara de origine.

Îți poți recupera banii pe bilete, cazări?

Caută din timp oferte bune pentru bilete de avion, tren etc. Unele companii oferă și posibilitatea asigurării storno pentru bilete. La fel și la hoteluri, observați dacă se pot returna banii în caz că nu mai puteți ajunge.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult