5 trucuri pe care vedetele le folosesc pentru a-și prelungi longevitatea

  • Publicat:
5 trucuri pe care vedetele le folosesc pentru a-și prelungi longevitatea

De la băile cu apă rece ca gheață sau postul intermitent și până la limitarea consumului de alimente procesate, există o sumedenie de moduri prin care ne putem manipula organismul pentru a-l face să funcționeze cât mai bine. Iar vedetele știu deja acest lucru! Iată câteva trucuri pe care acestea le folosesc pentru a-și prelungi longevitatea și a promova sănătatea.

5 moduri simple și la îndemână de a-ți prelungi viața

Dormi mai mult

Potrivit cercetărilor, somnul întrerupt și de proastă calitate ne poate îndemna să mâncăm mai mult și mai prost, deoarece corpul crede că are nevoie să suplimenteze pentru a funcționa optim. Un studiu publicat de American College of Cardiology a dezvăluit că tinerii care au un tipar sănătos de somn sunt mult mai puțîn expuși la riscul de deces prematur. Mai mult, cercetarea a arătat că 8% din decesele din orice cauza au fost corelate cu obiceiurile nocive de somn.

Practică terapia cu căldură și frig

Terapia cu frig are multiple beneficii: îmbunătățește circulația sanguină, reduce durerile, întărește imunitatea și contribuie la ameliorarea stării de spirit – toate acestea fiind factori cheie pentru o viață lungă și sănătoasă. Nu toată lumea tolerează temperaturile reci, dar din fericire există o alternativă – saună. Jack Dorsey este cel ce practică deja băile cu apă înghețată, meditația și sauna.

Folosește suplimente și nootropice

Suplimentele și nootropicele potrivite pentru nevoile personale pot crește longevitatea, este fapt dovedit științific.

Kendall Jenner și Hailey Bieber au dezvăluit deja că preferă tratamentele cu NAD+, o coenzimă pe care organismul o produce în mod natural, dar al cărei nivel scade după vârstă de 40 de ani.

Prescurtat de la nicotinamidadenindinucleotid, NAD+ joacă un rol important în procesele metabolice ale corpului nostru, furnizând energia celulară și menținând astfel vitalitatea noastră generală.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Kendall (@kendalljenner)

Limitează consumul de alimente procesate și zahăr

Probabil știi că un consum de hrană ultraprocesata și zahăr adăugat poate fi dăunător pentru sănătate. Chiar și zilele în care îți permiți să te răsfeți reprezintă o amenințare pentru longevitate. Alimentele procesate constituie 58% din energia furnizată de dietă tipică americană, potrivit Colegiului American de Cardiologie.

Fostul jucător de fotbal american Tom Brady (45 de ani) nu consumă gluten, produse lactate, grăsimi trans, zahăr, cafea, produse alimentare modificate genetic sau ultraprocesate.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Tom Brady (@tombrady)

Practică postul intermitent

Potrivit ultimelor cercetări, postul intermitent și cel periodic sunt metode sigure și eficiente care pot avea un efect pozitiv asupra sănătății și longevității prin țintirea factorilor de risc și de îmbătrânire celulară. Beyonce, Jennifer Lopez, Kourtney Kardashian sau Nicole Kidman sunt doar câteva dintre vedetele de peste oceane care practică fastingul.

Postul intermitent este un model alimentar în care pur și simplu limitezi orele în care mănânci. Cele mai populare versiuni sunt 14/10, 16/8, 20/ 4 .

Citește și: Superalimentele pe care celebritățile le consumă pentru frumusețe și longevitate

FOTO: Instagram @kendalljenner

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”