A început planificarea funeraliilor pentru Regele Charles, după ce monarhul a fost diagnosticat cu cancer pancreatic

Funeraliile Regelui Charles au fost deja puse la punct. Regele Charles al III-lea este monarh al Marii Britanii de numai 18 luni, însă planurile de înmormântare ale acestuia sunt deja stabilite în contextul luptei sale cu cancerul.
  • Publicat:

Denumite „Operațiunea Menai Bridge”, procesiunile funerare ale monarhului vor arăta asemănător cu ceremoniile reginei Elisabeta a II-a. Pe măsură ce cancerul său avansează, surse din interiorul familiei regale au declarat pentru In Touch că planurile de odihnă finală ale regelui au fost prioritizate.

La moartea monarhului, corpul lui Charles va fi mutat din sala tronului de la Palatul Buckingham la Westminster Hall. Cel mai probabil va fi înmormântat în cavoul regal de la Castelul Windsor

Actualizarea vine la scurt timp după ce o altă sursă regală de rang înalt a declarat pentru In Touch că Charles nu numai că se luptă cu un cancer pancreatic, dar că mai are doar doi ani de trăit. Cancerul îl consumă. Este foarte fragil. Situația este disperată, conform unei surse din interiorul Casei Regale.

De ce este cancerul pancreatic o boală atât de agresivă?

Cancerul pancreatic este diagnosticat, de obicei, într-un stadiu avansat deoarece simptomele sale nu se manifestă până atunci. Semnele încep să apară după ce tumora a ajuns la o dimensiune considerabilă. Din acel moment, pacientul poate intră oricând în metastaza.

În stadiile incipiente, o tumoră în pancreas nu provoacă de obicei niciun simptom. Acest lucru poate îngreuna diagnosticarea. Simptomele apar de obicei dupa răspândirea tumorilor pancreatice la organele din jur. Acestea sunt:

  • Dureri abdominale posterioare: durerea din zona stomacului sau din spate este primul simptom remarcat al canceruluı de pancreas.
  • Pierderea în greutate: pierderea bruscă a poftei de mâncare fără a urma un regim alimentar poate fi din nou un semn al cancerului de pancreas.
  • Icter: observat pe piele sau în zonele albe din ochi, poate apărea ca urmare a blocarii canalului biliar.
  • Culoarea închisă a urinei
  • Mâncărime

Boala este dificil de diagnosticat

Nu exista o metoda de depistare precoce a cancerului de pancreas, fiind descoperit, de obicei, doar in stadiul de metastaza spune Julie Fleshman, presedintele Pancreatic Cancer Action Network, o organizatie care militeaza pentru aprofundarea cercetarii cancerului pancreatic.

Simptomele, care nu apar decat in stadiile avansate de boala, includ durere in partea superioara a abdomenului, pierderea poftei de mancare si scaderea in greutate. Toate aceste simptome pot fi cauzate si de alte boli, potrivit Mayo Clinic.

Șanse de vindecare

Cancerul poate fi vindecat în cazul în care celulele bolnave nu s-au răspândit şi în afara pancreasului. Din păcate, cele mai multe cazuri sunt descoperite după ce s-au răspândit celulele maligne.

Interventia chirurgicala este o solutie viabila pentru 15% dintre pacientii ai caror boala nu s-a metastaziat, la momentul punerii diagnosticului. Pe de alta parte, chimioterapia este de multe ori ineficienta in distrugerea celulelor canceroase din pancreas. Prin urmare, pacientii raman cu putine optiuni de tratament.

Celebrități răpuse de cancerul pancreatic

Cancerul pancreatic a „furat” dintre noi o mulțime de personalități și vedete îndrăgite care odată diagnosticate au avut parte de o evoluție galopantă, printre care actorul Patrick Swayze, care a murit în toamna anului 2009, co-fondatorul Apple Steve Jobs sau celebrul tenor Luciano Pavarotti. Cancer pancreatic este al patrulea, ca rată de mortalitate, dintre toate tipurile de cancere. Afectează în aceeaşi măsură femeile şi bărbaţii.

FOTO: PROFIMEDIA

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”