Adela Popescu, chinuită de episoadele unei boli tot mai răspândite

  • Publicat:
  • Actualizat:
Adela Popescu, chinuită de episoadele unei boli tot mai răspândite
Sursa foto: instagram @adela_popescu

Adela Popescu a dezvăluit că s-a luptat ani buni cu o boală grea, din cauza căreia nu putea să doarmă, de teamă că va muri şi despre care nici nu a ştiut cum să spună familiei. Episoadele de anxietate au fost cele care i-au marcat tinerețea vedetei.

Adela Popescu nu putea dormi de teama atacurilor de panică

În cadrul unui podcast, Adela Popescu a vorbit pe larg despre momentele dificile prin care a trecut la începutul carierei sale. Prezentatoarea TV nu reușea să se odihnească pe timpul nopții deoarece suferea de atacuri de panică.

„M-a învăluit atât de sinuos, încât nu mi-am dat seama că se întâmplă asta. La un moment dat, am ajuns la concluzia că o jumătate de an n-am dormit noaptea, pentru că mi-era teamă să adorm, credeam că o să mor’’, a mărturisit vedeta.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Adela Popescu (@adela_popescu)

Tot ea a povestit că avea gânduri despre moarte și că se temea că nu s-ar mai trezi dacă ar reuși să adoarmă. Mai grav e că nici cei apropiați nu au știut prin ce trece prezentatoarea TV încât aceasta nu a știut niciodată cum să le descrie stările care o încercau.

Citește și: Atacul de panică: semne, simptome, cum depășești un episod

Cum recunoști și cum gestionezi corect episoadele de anxietate

Atacurile de panică sunt episoade de anxietate apărute brusc, în care simți teamă intensă și disconfort fizic accentuat, deși nu ești expus niciunui pericol real sau nu există o cauză evidentă. Deși fenomenul în sine nu constituie o amenințare la adresa vieții, poate fi totuși înspăimântător, afectând semnificativ calitatea vieții.

În majoritatea cazurilor, un atac de panică durează doar câteva minute, deși când treci printr-un astfel de episod, pare că durează o eternitate. În general, simptomele ating apogeul în 10 minute, apoi încep să se estompeze.

În principiu, simptomele tulburării de panică apar de obicei în adolescența târzie sau în prima parte a tinereții și afectează mai mult femeile decât bărbații. La început, atacurile de panică apar brusc, fără avertisment, dar cu timpul, ajung să fie declanșate de anumite situații.

În condițiile în care o persoană acuză stări similare cu atacurile de panică este important să viziteze atât cabinetul unui psiholog, cât și cabinetul unui medic generalist. Terapiile cognitiv-comportamentale și-au dovedit științific eficiența în tratarea anxietății și depresiei, având o metodologie bine pusă la punct și unitară în ceea ce privește intervenția.

Citește și: Terapia prin compasiune poate preveni anxietatea și depresia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult