Alimentele pe care Florin Busuioc le-a scos din meniu după infarctul suferit: “Până acum, aveam obiceiul, noaptea, să dau iama în dulapul cu dulciuri…”

  • Publicat:
Alimentele pe care Florin Busuioc le-a scos din meniu după infarctul suferit: “Până acum, aveam obiceiul, noaptea, să dau iama în dulapul cu dulciuri...”

Florin Busuioc a trecut prin transformări majore în ceea ce privește stilul său de viață: a renunțat la fumat și a adoptat un regim sănătos. Infarctul miocardic suferit în anul 2018 l-a determinat să facă schimbări majore în alimentație.

La ce a renunțat Florin Busuioc

Astfel, cunoscutul prezentator TV a luat decizia de a renunța la țigări, o schimbare cu multe beneficii pentru sănătatea să. Un aport semnificativ l-au avut medicii și utilizarea plasturilor cu nicotină. În acest fel, Busu a evitat problemele de sevraj și nu a resimțit dorința de a reveni la fumat.

„Să fiu sincer, nu am mai simțit nevoia să fumez, nu că mi-a fost frică sau m-am speriat – nu de aceea m-am lăsat, ci pentru că nu am mai simțit absolut deloc nevoia să fumez. N-am avut ulterior vreo problemă legată de gest, sevraj sau lucruri de genul acesta”, a declarat Florin Busuioc într-un interviu.

Ce nu mai mănâncă actorul

Cât despre dietă, Florin Busuioc a scos din meniu pâinea și dulciurile. Acum este adeptul fastingului și a ajustat orele de masă.

„Nu mai mănânc pâine, în primul rând, nu mai mănânc dulciuri. Până acum, aveam obiceiul, noaptea, să dau iama în dulapul cu dulciuri – nu mai fac asta. La ora 17.00 este ultima masă – ceva piept de curcan cu salată sau ceva ușor, un iaurt grecesc cu brânză de vaci. A două zi încep să mănânc pe la 12-13, așa că există un fasting – nu știu dacă este exact că la carte. Seară, dacă mi se face îngrozitor de foame, mănânc, pe la 20.00, un măr, dar atât”, a explicat actorul.

A suferit un infarct în 2018

Pe 6 noiembrie 2018, prezentatorul TV a suferit un infarct miocardiv după un spectacol la Craiova. Acesta a ajuns de urgență la spital unde a suferit o intervenție chirurgicală. Recent, Busu a făcut dezvăluiri inedite despre acea perioadă. Acesta susține că fumatul și oboseala și-au pus amprenta asupra organismului său. Florin Busuioc a fost resuscitat minute bine, iar medicul care l-a operat i-a spus că a avut noroc.

„A fost fumatul, trei pachete pe zi! Şi oboseala! Eu aveam în perioada aia multe spectacole. Luam concediu de la Pro TV, plecam în ţară. Aveam două spectacole la Deva, a doua zi două spectacole la Petroşani…

Se terminau la 10 jumate şi plecam cu maşina la 11 spre Bucureşti ca să ajung la ştirile de dimineaţă! Nu dormeam că îl ţineam de vorbă pe şofer, mai băgam şi ţigări… şi veneam terminat, muci eram! Şi mi-au făcut resuscitare, cinci-şase minute, până au venit medicii şi m-au salvat!Când am ajuns la C.C. Iliescu, medicul care m-a tratat mi-a zis «Să ştii că ai mirosit florile la rădăcină vreo 40 de minute»’, a declarat Florin Busuioc în podcast-ul lui Damian Drăghici.

Prezentatorul TV a fost căsătorit de două ori

Deși este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori TV din România, puțini știu că Florin Busuioc are trei copii din două căsnicii – un băiat și două fete.

„Relaţia mea cu Marieta a fost una fulgerătoare, ne-am despărţit din cauza mea şi probabil din cauza spaimei mele de a avea o familie la momentul acela”, a spus Busu într-un interviu.

După divorț, Florin Busuioc s-a recăsătorit cu Liliana, cu care are două fete, Natalie și Catinca.

„N-am avut o poveste de dragoste chiar de la început. Mi-a fost studentă. Mi se părea ciudat să-i fiu profesor și am plecat din școală. N-am putut continuă și m-am cărat, că să zic așa. Noi am avut o poveste din două bucăți cumva. Am avut o perioadă la început mai pasională, plină de furtună, dar am stabilit că nu prea merge, prea suntem vulcanici amândoi și ne-am despărțit o vreme”, a încheiat el.

Citește și: Florin Busuioc si cele trei muze din viața lui

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc