Dem Rădulescu rămâne o figură emblematică a teatrului și filmului românesc, cucerind inimile publicului cu talentul său inegalabil. De-a lungul vieții, actorul a dezvăluit câteva dintre preferințele sale culinare, dar și alimentele pe care le evita, în ciuda faptului că era un mare iubitor de mâncare. Surprinzător, „Marele Dem” nu consuma unul dintre produsele tradiționale ale sărbătorii de Paște.
„Nu-mi place carnea de miel. Când eram copil mi se făcea rău numai când o vedeam. Dar iubesc sarmalele, carnea de porc… Nici dulceața de trandafiri nu mi-a fost niciodată pe plac, însă șerbetul de trandafiri îl mâncam cu drag”, mărturisea actorul într-un interviu acordat Andreei Marin.
Această sinceritate dezvăluie o latură personală a artistului, care, deși era gurmand, avea gusturi bine definite.
Pentru Dem Rădulescu, râsul și buna dispoziție contau mai mult decât orice aliment. Actorul considera că veselia este esențială pentru o viață sănătoasă: „O zi în care n-ai râs e o zi pierdută. Omul are nevoie de râs, la nivelul celulei. Buna dispoziție dizolvă adrenalina provocată de durere, supărare, enervare. Comedia e salvarea. E un medicament extraordinar pentru că omenirea e bolnavă. Suntem clovni într-un mare circ”, declara el în emisiunea Eugeniei Vodă.
Născut într-o familie modestă din Râmnicu Vâlcea, Dem Rădulescu a fost boxer în tinerețe, câștigând o stea de aur la un campionat de amatori. La doar 17 ani, a debutat ca actor amator la un bal organizat de fanfara gării.
Marele artist s-a stins din viață în septembrie 2000, la vârsta de 68 de ani, fiind înmormântat în Cimitirul Bellu din București. Moștenirea sa artistică rămâne o sursă de inspirație pentru generațiile viitoare.