Alimentul pe care Ciprian Deac, de la CFR Cluj, nu l-a mai consumat de cinci ani! Dieta strictă a fotbalistului

Ciprian Deac, mijlocașul veteran al CFR Cluj, se menține în formă deosebită la 38 de ani, datorită unui regim strict de alimentație și antrenament.
  • Publicat:
Alimentul pe care Ciprian Deac, de la CFR Cluj, nu l-a mai consumat de cinci ani! Dieta strictă a fotbalistului

Ciprian Deac, mijlocașul emblematic al CFR Cluj, reprezintă un model de profesionalism și disciplină în fotbalul românesc. La 38 de ani, Deac nu doar că rămâne unul dintre cei mai titrați jucători din Liga 1, dar își păstrează și o formă fizică remarcabilă, fiind constant printre cei mai buni în testele fizice ale echipei sale.

Într-un interviu exclusiv pentru GSP.ro, Deac a dezvăluit secretele din spatele succesului său continuu, inclusiv obiceiurile alimentare și regimul de antrenament riguros pe care le respectă.

Dieta strictă al lui Ciprian Deac

Deac urmează o dietă personalizată, combinată cu alimentația oferită de club, axată pe mese echilibrate pentru sportivi.

„Salatele sunt esențiale în dieta mea, iar peștele este prezent în majoritatea meselor”, a declarat mijlocașul.

Sportivul a adoptat un regim de somn riguros și un program de antrenament. Acesta include până la cinci ore de mișcare zilnică. În ciuda tentațiilor, el a reușit să evite dulciurile de mai bine de cinci ani, demonstrând o voință de fier.

„De multe ori chiar am făcut foamea și, seara, când m-a luat foamea, încercam să adorm cât mai repede să uit. Pentru că genetic nu stau foarte bine. Eu dacă mănânc tot ce vreau, cu toate că fac patru-cinci ore de mișcare în fiecare zi, mă îngraș foarte repede. Deci trebuie să fiu foarte atent la alimentație. Nu e ușor mai ales acasă, când îi văd pe copiii când mănâncă pizza sau cartofi prăjiți. Dar m-am obișnuit și cred că am undeva la cinci ani de când nu am mai mâncat o prăjitură sau un tort”, a adăugat fotbalistul.

Efort constant și prevenție

Ciprian Deac este conștient de provocările fizice ale sportului de performanță și își dedică o parte semnificativă din timp refacerii post-antrenament.

„Vârsta își spune cuvântul, dar am învățat să mă adaptez și să am grijă de corpul meu”, afirmă el.

În ciuda accidentărilor întâmpinate, Deac își menține optimismul și recunoaște că fotbalul a fost și rămâne pasiunea sa principală.

Pentru tinerii care aspiră la cariere de succes în fotbal, Deac le oferă un sfat esențial, după care s-a ghidat și el în cariera profesională.

„În momentul de față, talentul nu mai înseamnă nimic dacă nu muncești! Fotbalul s-a schimbat foarte mult. Fotbal în ziua de azi înseamnă viteză, forță, gândire rapidă. Nu mai sunt momente moarte în care poți să stai cu mingea la picior, să faci un dribling, să ai timp să gândești faza, pasele. Fotbalul s-a schimbat foarte mult, se joacă mult în viteză…”, a concluzionat mijlocașul.

Sursă foto – Profimedia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”