Alina Petre se confruntă de ani buni cu hernie de disc: „Am făcut tot ce se putea pentru a ține afecțiunea sub control și a evita crizele care mă mobilizau practic la pat” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Alina Petre nu mai are nevoie de nicio introducere. Este superbă, are un succes fulminant și de curând, s-a și căsătorit! Însă, asta nu înseamnă că viața vedetei este una roz. Alina se confruntă de foarte mulți ani cu o hernie de disc supărătoare pe care, dacă nu o ține atent sub control, riscă complicații severe.

Iată ce ne-a dezvăluit chiar ea într-un interviu exclusiv marca csid.ro.

Alina Petre se confruntă cu hernie de disc de la vârsta de 27 de ani

Alina, când ai descoperit că problemele tale cu spatele sunt cât se poate de serioase?

După nașterea fetiței mele, pe la vârstă de 27 de ani mai exact. Probabil din cauza kilogramelor deloc puține depuse în sarcină și, mai apoi, din cauza faptului că îmi țineam fetița numai în brațe, am început să am dureri cumplite în zona lombară.

(…) În urma unor investigații, mi s-a pus diagnosticul de hernie de disc L4/L5 cu implicarea nervului sciantic pe partea dreaptă.

Am ajuns de foarte multe ori la spital, unde mi s-a propus să fiu operată. Am refuzat tot de atâtea ori căci implica foarte multe riscuri.

În afară de durerile supărătoare de spate, cu ce simptome te-ai mai confruntat?

Durerile erau uneori însoțite și de furnicături, amorțeli sau tulburări de sensibilitate.

La ce metode de tratament ai apelat pentru tratarea herniei de disc?

Am făcut kinetoterapie, infiltrații, injecții cu diprofos și tot ce se putea, de fapt, pentru a ține afecțiunea sub control și a evita crizele care mă mobilizau practic la pat pentru câteva zile.

În afară de kinetoterapie, ce altceva ar ajuta în cazul pacienților cu deficiențe lombare?

În afară de kineto, eu personal am apelat și la fizioterapie, mergând odată pe săptămâna la proceduri ce implicau combinații între ultrasunete și diadinamice.

(…) Pot spune că efectele acestora nu au fost deloc plăcute, încât organismul meu răspundea destul de agresiv la ele. Amețelile, greața și durerile erau mai mari decât de obicei.

După 3, 4 luni de tratamente și kineto, am descoperit yoga și odată cu ea, beneficiile extraordinare pe care aceasta le aduce cu sine vis a vis de problema mea lombară.

(…) Desigur, mi-a fost cu desăvârșire interzis să ridic greutăți, să alerg, să mă aplec brusc și să depășesc greutatea de 60 de kg, greutate mea ideală pentru a ține sub control această afecțiune.

Când ar trebui să ajungem la medic?

Celor care au diferite afecțiuni lombare le-aș recomanda să nu le ignore și să fie foarte atenți la modul în care simt durerea. Durerile care implică nervul sciatic sunt extrem de periculoase pentru că pot degenera în afecțiuni ireversibile.

(…) Menținerea unei greutăți optime și constante este, de asemenea, foarte importantă. Fluctuațiile de greutate pot dăuna simțitor în cazul afecțiunilor lombare.

La medic este necesar să ajungem, în general cât mai curând. Dacă avem dureri lombare care persistă mai mult de 3 zile și nu cedează la niciun analgezic, este bine să consultăm un medic specialist, care probabil va idica un examen RMN pentru a stabili un diagnostic corect.

Citește și: Roxana Nemeș, despre lupta cu endometrioza: „Mi-am dat seama că n-am nicio soluție decât să ajung la operație, lucru care s-a și întâmplat” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult