Andrea Bocelli, tragedia care l-a lăsat orb pe viață: „Îmi amintesc extrem de bine lumea pe care o vedeam. Culorile, totul”

Andrea Bocelli a vorbit în documentarul Andrea Bocelli: Because I Believe, despre un moment care i-a schimbat complet viața.
  • Publicat:
Andrea Bocelli, tragedia care l-a lăsat orb pe viață: „Îmi amintesc extrem de bine lumea pe care o vedeam. Culorile, totul”
Andrea Bocelli, tragedia care l-a lăsat orb pe viață. „Îmi amintesc extrem de bine lumea pe care o vedeam. Culorile, totul”

Andrea Bocelli a vorbit despre un moment care i-a schimbat complet viața. În documentarul Andrea Bocelli: Because I Believe, care a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Toronto pe 7 septembrie, tenorul italian a dezvăluit că un accident de fotbal din copilărie l-a lăsat orb, după ce trăia deja cu glaucom.

„În copilărie, eram considerat extrem de miop. Puteam vedea totul, dar doar de foarte aproape,” spune Andrea, acum în vârstă de 65 de ani, în documentar. „Îmi amintesc extrem de bine lumea pe care o vedeam. Culorile, totul. Cum aș putea uita acele amintiri?”

Apoi, fratele lui Andrea, Alberto, apare pe ecran și vorbește despre călătoria starului.

„Fratele meu Andrea, la 3 ani și jumătate, din cauza glaucomului congenital, fusese operat de 13 ori la Torino”, explică el. „A fost o tortură”.

La vârsta de 7 ani, Andrea a fost trimis la un internat pentru „persoane cu deficiențe de vedere”, deoarece „nicio școală locală nu l-ar fi acceptat”, spune Alberto.

„Venea acasă doar în vacanțe. Mergeam să-l vizităm o dată pe lună”, adaugă el. În altă parte a documentarului, Andrea spune că aceasta a fost „cea mai grea perioadă” din viața lui.

La vârsta de 12 ani, cântărețul a avut un incident în internat care l-a lăsat orb permanent.

„Într-o zi, jucam fotbal și eram portar. Nu știu de ce, pentru că nu mai fusesem niciodată portar până atunci”, își amintește el. „Și nu am mai fost niciodată portar după aceea. O minge m-a lovit direct în față. Din acea lovitură, s-a produs o hemoragie… și restul e istorie”.

Alberto adaugă: „Atunci a pierdut. Atunci s-a lăsat întunericul”.

Andrea Bocelli: Because I Believe

Regizat de Cosima Spender (Palio), Andrea Bocelli: Because I Believe „urmărește drumul lui Bocelli către succes și dedicația sa constantă pentru arta sa prin interviuri și imagini de arhivă cu performanțe, precum și prin întâlniri informale, cum ar fi o petrecere relaxată în care prietenii și familia lui Bocelli se distrează cu mâncare și vin”, conform descrierii filmului, adăugând „Când Bocelli cântă, e ca și cum cerurile s-ar deschide, dar urmărind Because I Believe ne amintim că acest artist remarcabil este foarte ancorat în realitate”.

Sursa foto: Profimedia

Sursă:People.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”